Main Content

Tréner Washingtonu o trápiacom sa Ovečkinovi: ,,Je trochu mimo''

piatok, 3. marec 2017 12:41 | Autor: Dávid Lech

Tréner Washingtonu o trápiacom sa Ovečkinovi: ,,Je trochu mimo''
Tréner Washingtonu o trápiacom sa Ovečkinovi: ,,Je trochu mimo'' | zdroj: © TASR

Alexander Ovečkin zažíva veľmi náročné obdobie. Jeho herný prejav i výkonnosť sú neuspokojivé, čo si všimol aj jeho tréner Barry Trotz.

Ruská hviezda Washingtonu Capitals v aktuálnej sezóne nastúpila do 62 stretnutí, v ktorých si na konto pripísala 54 kanadských bodov za 27 gólov a 27 asistencií. V celkovej produktivite patrí „ruskému cárovi“ 22. priečka, medzi strelcami sa delí o deviatu priečku.

Počas jeho 901 zápasov v kariére zažil len deväť stretnutí, v ktorých ani raz nevystrelil na bránu – hneď tri takéto duely absolvoval vo februári. V posledných deviatich zápasoch strelil len jeden gól a dovedna zaznamenal 4 body. Jeho úpadok formy si všimol aj tréner Barry Trotz: „Každému je jasné, že ide o strelca. Je schopný streliť 10 gólov v najbližších 5 zápasoch. Musí ale začať strieľa na bránu,“ povedal pre csn.com rešpektovaný tréner, ktorý po zápase s Nashvillom Predators priznal, že Ovečkin „bol trochu mimo.

Kapitán jedného z najväčších ašpirantov na zisk Stanley Cupu nebodoval už v štyroch stretnutiach v rade. Napriek tomu sa Washington vezie na víťaznej vlne. So 14 domácimi víťazstvami v rade tento rok vo Verizon Center ešte neprehral, vďaka čomu vytvoril nový klubový rekord a s 93 bodmi je aktuálne najlepším celkom National Hockey League.