Main Content

Nový klub NHL z Las Vegas chce v expanznom drafte prekvapiť nečakanou taktikou

piatok, 3. marec 2017 13:03 | Autor: Dávid Lech

Nový klub NHL z Las Vegas chce v expanznom drafte prekvapiť nečakanou taktikou
Nový klub NHL z Las Vegas chce v expanznom drafte prekvapiť nečakanou taktikou | zdroj: © TASR

Jeden zo skautov nováčika NHL 2017/2018 z Las Vegas, David Conte, šokoval zámorie opisom taktiky Golden Knights, ktorú použijú na júnovom expanznom drafte.

Je nezvyčajné, keď predstavitelia klubu hovoria o svojich manažérskych a riadiacich taktikách. Zvlášť, keď ide o prestupový trh. Nováčik z Las Vegas Golden Knights ale zrejme začal platiť nováčikovskú daň. Jeden z jeho skautov David Conte totiž prezradil zrejme aj to, čo nemal. V rozhovore pre MSG Radio sa nechal počuť, že na expanznom drafte plánuje nováčik vziať klubom 7 až 8 brankárov.

Na súpiske NHL ich môže mať pritom len dvoch. Dôvodom je fakt, že draftovať môže celkom až 30 hráčov, dvoch brankárov by si ponechal a zvyšných by mohol použiť na prestupovom trhu. V lete sa tak pokojne môže stať, že Las Vegas bude mať aspoň na krátku chvíľu v tíme brankárov vysokých kvalít, akými sú napríklad Jaroslav Halák, Antti Niemi, Ben Bishop, Ryan Miller, Jimmy Howard a mnohí ďalší, ktorí budú dostupní na expanznom drafte.

Hoci v zámorí vnímali prvotne toto vyhlásenie Conteho za vtip odborníci sa zhodli, že generálny manažér klubu George McPhee môže naozaj premýšľať aj nad touto alternatívou. Nováčik NHL má okrem toho, čo sa skladby kádra týka, vyslaných skautov aj v Európe, ktorí mapujú predovšetkým talentovaných mladíkov vo Švédsku, Fínsku, Rusku a Česku.

Sledovanie skladby nového tímu NHL dozaista prinesie ešte veľa kuriozít a prekvapení.