Main Content

OBROVSKÁ POCTA: Marek Hamšík je podľa Eurosportu najlepším stredopoliarom súčasnosti

piatok, 3. marec 2017 12:47 | Autor: Dávid Lech

OBROVSKÁ POCTA: Marek Hamšík je podľa Eurosportu najlepším stredopoliarom súčasnosti
OBROVSKÁ POCTA: Marek Hamšík je podľa Eurosportu najlepším stredopoliarom súčasnosti | zdroj: © TASR

Marek Hamšík sa dočkal obrovskej pocty. Televízna stanica Eurosport ho označila za najlepšieho stredopoliara súčasnosti.

Redaktor Eurosportu Luca Stamerra na talianskej webovej verzii Eurosportu it.eurosport.com zverejnil výber aktuálne ôsmich najlepších stredopoliarov sveta. Na prvom mieste sa ocitol slovenský futbalista Neapolu Marek Hamšík. Do najlepšej trojky sa dostali aj Radja Nainggolan a Toni Kroos. V tesnom závese za elitnou trojicou sa ocitli Paul Pogba, Marco Verratti, Arturo Vidal, Luka Modrić a N’Golo Kanté.

V štatistikách Mareka Hamšík zničil konkurenciu. Kapitán Neapola je blízko pokoreniu rekordu Diega Maradonu v počte strelených gólov za Neapol, v sezóne strelil 10 gólov a pridal 7 prihrávok, Jeho úspešnosť prihrávok sa drží na 88,6% a  spoluhráčov dostal už do 55 gólových šancí,“ píše Stamerra, ktorý ho tak dosadil na prvé miesto lukratívneho rebríčka.

8 najlepších stredopoliarov súčasnosti podľa it.eurosport.com:


(Za menom hráča nasleduje počet odohraných minút, počet gólov, asistencií, bilancia kariet, úspešnosť prihrávok, odobrané lopty a počet vypracovaných gólov šancí. Zdroj obrázka: it.eurosport.com)