Main Content

VIDEO: Slovenský Roberto Carlos! Strela rýchlejšia ako autá na diaľnici!

sobota, 4. marec 2017 12:42 | Autor: Filip Chudý

VIDEO: Slovenský Roberto Carlos! Strela rýchlejšia ako autá na diaľnici!
VIDEO: Slovenský Roberto Carlos! Strela rýchlejšia ako autá na diaľnici! | zdroj: © TASR

Náš futbal sa môže pochváliť ďalším zaujímavým úspechom, o ktorý sa postaral náš reprezentant Lukáš Štetina. Má najtvrdšiu strelu v českej lige, pričom by sa za ňu nehanbil ani Roberto Carlos!

Tento týždeň sa v Zbuzanoch pri Prahe uskutočnil už tretí ročník projektu Súboj plejerov, v ktorom sa hráči českej ePojisteni.cz ligy, ktorých vybrali fanúšikovia, stretli v štyroch disciplínach. Tento ročník bol výnimočný tým, že padli dva úplne nové rekordy, pričom o jeden sa postaral člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie Lukáš Štetina.

Stopérovi Dukly Praha namerali rýchlosť strely 134,83 km/h, čím ďaleko za sebou nechal druhého Milana Nitrianskeho z Bohemiansu 1905 Praha (121,79 km/h) a tretieho Jaromíra Zmrhala zo Slavie Praha (121,07 km/h). Pre zaujímavosť, legendárny priamy kop Brazílčana Roberta Carlosa z roku 1997 do siete Francúzska letel rýchlosťou približne 137 km/h a stále patrí medzi najrýchlejšie strely v histórii futbalu.

Odchovanec FC Nitra zaujal tvrdými priamymi kopmi a celkovo strelami aj z väčšej vzdialenosti už v našej lige ešte ako mladý začínajúci hráč. „Môj výkon ma potešil. Vedel som, že mám tvrdšiu strelu, ale presne mi ju ešte nikto neodmeral. Odmalička sa mi páčili hráči s tvrdou strelou. Mojím detským vzorom bol Roberto Carlos. Že som túto disciplínu vyhral práve ja, je pre mňa takou čerešničkou na torte,“ povedal pre klubový web Dukly Praha Štetina.

Súťaž s jeho strelou si môžete pozrieť na videu od 0:58. (zdroj youtube.com)