Main Content

Chicagu Blackhawks rastie na farme ďalšia hokejová hviezda

sobota, 4. marec 2017 17:38 | Autor: Dávid Lech

Chicagu Blackhawks rastie na farme ďalšia hokejová hviezda
Chicagu Blackhawks rastie na farme ďalšia hokejová hviezda | zdroj: Instagram

Chicago Blackhawks sa o svoju budúcnosť obávať nemusí. V tíme mu pomaly rastú veľmi kvalitní hráči a na farme žiari ďalší mladík, ktorý v OHL vytvára nové historické rekordy.

Vlani si na drafte v druhom kole z celkovej 39. pozície vybrala organizácia Chicaga Blackhawks Alexa DeBrincata. Americký útočník v aktuálnej sezóne prežíva svoj najlepší ročník kariéry a postaral sa o historický zápis Ontario Hockey League, keď sa stal prvým Američanom od roku 1974, ktorému sa podarilo trikrát v rade pokoriť 50-gólovú hranicu.

V tíme Erie Otters odohral v priebehu troch sezón celkom 183 stretnutí, v ktorých pozbieral 321 kanadských bodov za 159 gólov a 162 asistencií. V aktuálnej sezóne je so 116 bodmi a 57 gólmi bezkonkurenčne najlepším strelcom ligy i jej najproduktívnejším hráčom.

Mnohí experti amerického hokejistu odpisovali kvôli jeho 171-centimetrovej postave a taktiež priamej spolupráci s Connorom McDavidom vo formácii v sezóne 2014/2015. Aktuálny líder bodovania NHL ale tieto špekulácie rezolútne odmietal: „Je veľmi dobrý hráč. Rovnaké veci by dokázal aj bezo mňa,“ tvrdila svojho času vychádzajúca hviezda svetového hokeja.

Či už hral s McDavidom, Dylanom Stromeom či inými spoluhráčmi, na ľade neprestajne exceloval, čo svedčí o jeho hokejovej veľkosti. 19-ročný mladík ale na svoje štatistiky vôbec nehľadí: „Som tu pre to, aby som vyhral celú súťaž. To je jediné na čom mi záleží,“ tvrdí odhodlane pre thehockeywriters.com.

Prechod DeBrincata do najvyššej hokejovej súťaže ešte určite bude trvať istý čas, no Chicago Blackhawks môže byť z prístupu, talentu i výkonnosti mladého útočníka nadšené. Klubu z veterného mesta totiž rastie ďalšia veľká hviezda.