Main Content

Mourinho: Neverím, že Ibrahimovič ešte nevyhral Zlatú loptu

nedeľa, 5. marec 2017 11:00 | Autor: Jakub Vaverka

Mourinho: Neverím, že Ibrahimovič ešte nevyhral Zlatú loptu
Mourinho: Neverím, že Ibrahimovič ešte nevyhral Zlatú loptu | zdroj: © TASR

Portugalský tréner José Mourinho je známy tým, že za svojich zverencov neváha dať ani ruku do ohňa. Najnovšie sa v médiách zastal Zlatana Ibrahimoviča. Mourinhovi nejde do hlavy, že Švéd nikdy v kariére nevyhral Zlatú loptu.

Od roku 2007, kedy sa z titulu najlepšieho futbalistu na svete radoval stredopoliar AC Miláno Kaká, vyhrávajú Zlatú loptu iba Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. José Mourinho pre klubovú televíziu Manchestru United ​MUTV prehlásil, že je prakticky nemožné, že sa jeho zverenec Zlatan Ibrahimovič nikdy nestal svetovou futbalovou jednotkou.

„Myslím si, že je úžasné, čo všetko dokázal. Góly, ktoré skóroval, trofeje, ktoré získal. Myslím si, že je to fenomén. Viac k tomu hovoriť netreba,“ nešetril slovami chvály kouč, ktorý Ibrahimoviča obdivuje už niekoľko rokov.

Podľa bossa Manchestru United si Ibrahimovič zaslúžil minimálne jednu Zlatú loptu. „Viem, že žijeme v dobe Lionela Messiho a Cristiana Ronalda. Viem, čo dokázali a viem, čo stále dokazujú. Nemôžem však uveriť tomu, že tento chalan, ktorý má tak úspešnú kariéru, nikdy Zlatú loptu nevyhral.“

Portugalčan sa zamýšľal nad tým, či by mohol hviezdny Švéd získať prestížne ocenenie tento rok. „Prečo by sa mu to nemohlo podariť, ak predvedie niečo mimoriadne? Ak vyhrá trofeje a zahrá si vo finále Európskej ligy, môže sa mu to podariť. Prečo by si muž, ktorý má 35 rokov nezaslúžil vyhrať cenu, ako je táto?“