Main Content

Alexis Sanchez v konflikte s Wengerom. Blíži sa jeho prestup?

pondelok, 6. marec 2017 10:32 | Autor: Jakub Vaverka

Alexis Sanchez v konflikte s Wengerom. Blíži sa jeho prestup?
Alexis Sanchez v konflikte s Wengerom. Blíži sa jeho prestup? | zdroj: © TASR

Budúcnosť čilského útočníka Alexisa Sancheza v londýnskom Arsenale je čoraz neistejšia. Správy z britskej tlače tvrdia, že Čiľan sa najnovšie dostal do konfliktu s trénerom Wengerom.

Anglický denník ​t​he Guardian tvrdí, že počas blížiaceho sa letného prestupového obdobia Alexis Sanchez zmení dres. V roku 2018 mu vyprší na Emirates Stadium zmluva a s pribúdajúcim časom bude jeho cena na trhu len klesať. Arsenal sa ho vraj preto bude chcieť zbaviť čím skôr.

V sobotu bolo veľkým prekvapením, že Sanchez ostal v zápase Liverpool- Arsenal (3:1) iba na lavičke náhradníkov. Wenger odmietol použiť svojho najlepšieho hráča, jeho tím prehral. Podľa reportu z Británie sa Alexis neprebojoval do základnej zostavy, pretože sa dostal do veľkého konfliktu s francúzskym koučom.

Wenger má byť v týchto dňoch na čilského reprezentanta naozaj nahnevaný a údajne s ním stratil trpezlivosť. „Obviňuje ho, že je sebecký, že sa postavil proti svojim spoluhráčom, či už na ihrisku alebo po skončení zápasu. Sanchez mal opustiť minulotýždňový tréning Arsenalu v polovici, za čo ho následne konfrontovali spoluhráči v šatni,“ píše sa v originálnom znení článku.

Zaujímavý pohľad priniesol užívateľ na sociálnej sieti Twitter menom ArsenalCentral, ktorý podrobne mapuje dianie na Emirates Stadium. „Zdá sa mi, že Arsenal sa snaží Alexisa vykresliť ako zápornú postavu. A to len preto, že chce vyhrávať. Rovnaký priebeh sme mohli vidieť v minulosti v súvislosti s Robinom Van Persiem a Cescom Fabregasom.“

Faktom je, že rokovania o predĺžení Alexisovho kontraktu stroskotali a s pribúdajúcim časom je stále menej pravdepodobné, že obe strany nájdu spoločnú reč. Wenger sa snažil svoje sobotné rozhodnutie obhájiť. „Nepopieram, že Alexis je vynikajúci hráč. Rozhodnutie ako toto nie je ľahké urobiť. Musíte si za tým stáť. Chcel som využiť futbalistov, ktorí sú lepší vo vzduchu.“ 

Tento dôvod mu však v Anglicku nik neverí. Napätie medzi trénerom a hráčom je značné. Už v utorok Arsenal nastúpi v Lige majstrov proti Bayernu Mníchov. Bude zaujímavé sledovať, či si zahrá aj Alexis, ktorý má byť údajne zmierený so svojím letným koncom v červenej časti Londýna.