Main Content

Shearer o budúcnosti Rooneyho v Manchestri United a forme Ibrahimoviča

pondelok, 6. marec 2017 10:55 | Autor: Squashmaster

Shearer o budúcnosti Rooneyho v Manchestri United a forme Ibrahimoviča
Shearer o budúcnosti Rooneyho v Manchestri United a forme Ibrahimoviča | zdroj: © TASR

Je najlepším strelcom v histórii Manchestru United, no aj tak je ďalšie pôsobenie Wayna Rooneyho na Old Trafforde otázne. S príchodom nestarnúceho Zlatana Ibrahimoviča, ktorý je v 35 rokoch vo skvelej forme, nedostáva Rooney toľko príležitosti, ako by si prial. Legenda Newcastlu United a anglickej reprezentácie Alan Shearer si myslí, že jeho avizovaný odchod z mužstvá napriek tomu nie je ani zďaleka istý.

V súvislosti s kapitánom Red Devils sa špekulovalo o prestupe do Číny, ale v poslednom čase rezonuje hlavne jeho návrat do anglického Evertonu.

"Na Old Trafford má ešte platnú zmluvu 16 mesiacov, plus možnosť predĺženia o rok, preto môže ostať v Manchestri a pre klub nebude jednoduché prinútiť ho odísť, ak to vôbec chce. Tiež to závisí od toho, či Rooney chce odísť alebo zostať. Bez akýchkoľvek pochýb bude mať iné ponuky," povedal k tejto téme Sharer v rozhovore pre goal.com.

Shearer taktiež nešetril chválou na adresu švédskej hviezdy menom Zlatan Ibrahimovič, ktorý v 35 rokoch zaznamenal v prebiehajúcej sezóne  v drese United už 26 gólov: "Má vynikajúcu sezónu. Čo ma prekvapuje, je počet zápasov, v ktorých hrá. Očakával som, že keď príde do United bude mať vplyv na ich hru. Nepredpokladal som však, že to bude v každom zápase. Je ich talizmanom a obdivujem ho, pretože ja sám som skončil kariéru v 36ke a viem, čo to obnáša hrať proti 26-27 ročným obrancom. Preto ho obidvujem. Je taktiež obrovskou inšpiráciou pre mladíkov ako Rashforda, Lingarda a Martiala vidieť tak skúseného hráča, ktorý má stále chuť trénovať každý deň."