Main Content

Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (4): 23. kolo bez remízy

streda, 24. marec 2010 13:48 | Autor: Erik Bolvan

Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (4): 23. kolo bez remízy
Corgoň liga: Rebríček mužstiev podľa Sport7.sk (4): 23. kolo bez remízy | zdroj: SITA

V poslednom kole našej najvyššej futbalovej ligy sa nezrodila ani jedna remíza, dvakrát sa tešili z víťazstva hostia, v štyroch zápasoch ostali všetky body doma. O najväčšie prekvapenie sa postarali Nitrania, ktorí dokázali triumfovať na trávniku Žiliny.

 

1. ŠK Slovan Bratislava - Slovan sa vďaka domácemu víťazstvu nad Senicou a zaváhaniu Žiliny priblížil lídrovi tabuľky na rozdiel jedného bodu. Práve v ďalšom kole na seba narazia Slovan a Žilina, Bratislavčania v prípade víťazstva predstihnú v tabuľke šošonov. Slovanisti si víťazstvo nad Senicou cenia o to viac, že hrali bez zranených opôr - Obžeru, Halenára a Slováka.

2. FC Spartak Trnava - Trnavčania potvrdili, že ich víťazstvo nad Dunajskou Stredou nebolo iba dielom náhody, Banskú Bystricu zdolali 2:0. Spartakovci vyhrali zaslúžene, boli aktívni smerom dopredu, Bystričania mali v celom zápase iba jednu vážnejšiu šancu. Skóre otvoril v 47. minúte z penalty Peter Doležaj, s ôsmimi gólmi je zatiaľ najlepším strelcom klubu. Trinásť minút pred koncom domáci pridali ďalší gól, presadil sa Kone Koro. V ďalšom kole čaká hráčov derby proti Nitre.

3. FC Nitra - Víťazstvo Nitry v Žiline nečakal asi nikto, pravdou však je, že Nitrania nehrali zle už proti Slovanu (1:2). Žilinčania mali pod Dubňom viac šancí, futbal sa však hrá na góly a ten ako jediný strelil nitriansky útočník Róbert Valenta. Ďalšie stretnutie bude futbalovým sviatkom pre fanúšikov klubu - Nitra doma privíta Trnavu.

4. MFK Ružomberok - Liptáci zabodovali naplno v dvoch domácich zápasoch za sebou, po Prešove zdolali aj Dubnicu (1:0). Víťazstvo nad Považanmi zariadil v 63. minúte Piščur. Tomuto ukrajinskému útočníkovi sa na jar zatiaľ darí, v štyroch zápasoch strelil tri góly. Brazílsky záložník Felipe Viciano Anselmo pre problémy s vízami v mužstve skončil.

5. 1.FC Tatran Prešov - Prešovu sa podarilo prvýkrát na jar zvíťaziť, Petržalku zdolal 3:2. Vedenia sa ujali Bratislavčania, keď sa v 11. minúte individuálne presadil Mikulič. Prešovčania však vďaka trom gólom otočili stav stretnutia, domáci už len znížili na konečných 2:3. Víťazstvo si východniari cenia o to viac, že posledných sedemnásť minút odohrali bez vylúčeného Farbáka. Obranca Ján Papaj predĺžil s klubom zmluvu na dva a pol roka.

6. MFK Košice - Košičania podľa predpokladov zdolali doma Dunajskú Stredu 2:1. "Vraňare" využili dve hrubé chyby futbalistov DAC, skórovali Milinkovič a premiérovo aj Španiel Megias. Vďaka prehre Dubnice v Ružomberku Košičania skresali bodový rozdiel medzi oboma mužstvami na štyri body.

7. MŠK Žilina - Žilinčania prvýkrát na jar nevyhrali, Nitre doma podľahli 0:1. Šošoni mali v zápase množstvo šancí, gól však nedali. Ďalší súboj pre nich bude kľúčový - na svojom štadióne ich privíta Slovan.

8. MFK Petržalka - Hráči Petržalky mali na to, aby doma Prešov zdolali alebo s ním aspoň remizovali, no nakoniec nezískali ani bod (2:3). Mužstvo viedlo 1:0, po polčase však prehrávalo 1:2, hoci ešte do prestávky mohli vyrovnať Mikulič či Ďurica. Prešovčania pridali v druhom dejstve tretí gól, Petržalka dokázala znížiť na 2:3, avšak svoju sedemnásťminútovú presilovku o jedného hráča nedokázala využiť.

9. DAC 1904 Dunajská Streda - Futbalisti Dunajskej Stredy chceli odčiniť svoje zlyhanie z Trnavy, v Košiciach však nebodovali (1:2). O osude stretnutia sa rozhodlo už v prvej štvrťhodine, Košičania využili dve veľké chyby Gargerových zverencov na strelenie dvoch gólov. Jediným pozitívom pre Dunajskú Stredu je strelenie prvého gólu v jarnej časti Corgoň ligy.

10. MFK Dubnica - Dubnica bola Ružomberku vyrovnaným súperom, nemala však šťastie v koncovke. Vavrík ani Filo svoje obrovské šance za stavu 0:0 nevyužili, takže zákonite prišiel trest z kopačky Piščura. Tréner Gergely bol napriek prehre spokojný s výkonom svojho mužstva.

11. FK Dukla Banská Bystrica - Bystričania i Seničania "uhrali" najhoršie výsledky zo všetkých mužstiev v poslednom kole, oba tímy prehrali zhodne 0:2. Prehra o dva góly síce nie je žiadny debakel, ale stredoslováci pomýšľali proti Trnave na určite lepší výsledok. Nad poslednými Košicami bude chcieť mužstvo vyhrať, proti tímu, ktorý bojuje o záchranu to však nebudú mať ľahké.

12. FK Senica - Záhoráci odolávali Slovanu len v prvom polčase. V tom druhom sa gólovo presadili Breznaník i Guédé, až potom sa dostali k slovu aj Seničania. Piroška, Kante a ani Sodje však zápas nedokázali zdramatizovať.