Main Content

Bol lepší Suarez alebo Torres? – prehovoril Steven Gerrard

utorok, 7. marec 2017 11:20 | Autor: Jakub Vaverka

Bol lepší Suarez alebo Torres? – prehovoril Steven Gerrard
Bol lepší Suarez alebo Torres? – prehovoril Steven Gerrard | zdroj: © TASR

Bývalý kapitán Liverpoolu Steven Gerrard mal počas svojho pôsobenia na Anfield Road česť hrať po boku niekoľkých skvelých kanonierov. Legendárny Stevie G však vyzdvihol hlavne Fernanda Torresa a Luisa Suareza.

Gerrard sa v meste The Beatles stretol s kanoniermi ako Robbie Fowler či Michael Owen, pre BT Sport však jednoznačne deklaroval, ktorých spoluhráčov  oceňuje najviac. „Kto bol najlepší hráč Liverpoolu v čase mojej kariéry? Bol to Torres? Pravdupovediac, boli to Torres a Suarez.“

36- ročný bývalý anglický reprezentant pokračoval vo vysvetľovaní. „Obaja boli odlišní, ale ani proti jednému ste nemali šancu. Suarez sa viac sústreďoval na svoju hru, pravdepodobne toho dokázal urobiť viac ako Torres. Obaja však boli góloví zabijaci.“

Fernando Torres opustil Liverpool v roku 2011, keď prestúpil do konkurenčnej Chelsea za astronomických 50 miliónov libier. The Reds investovali zarobené peniaze dobre, za približne polovicu získanej čiastky angažovali Luisa Suareza z Ajaxu Amsterdam.

Suarez sa s červeným dresom LFC rozlúčil v roku 2014, keď sa dohodol s Barcelonou. Španielsky bombardér Torres nastúpil za Liverpool na 142 zápasov, v ktorých sa do streleckej listiny zapísal 81-krát. Suarez odohral menej duelov, konkrétne 133 a dal o jeden presný zásah viac ako El Niňo.