Main Content

Do konca základnej časti ostávajú už len 3 kolá. Pozornosť pútajú najmä Trenčín a Nové Zámky

streda, 8. marec 2017 08:05 | Autor: TASR

Do konca základnej časti ostávajú už len 3 kolá. Pozornosť pútajú najmä Trenčín a Nové Zámky
Do konca základnej časti ostávajú už len 3 kolá. Pozornosť pútajú najmä Trenčín a Nové Zámky | zdroj: © TASR

Bratislava 7. marca (TASR) - Najvyššia slovenská hokejová súťaž má pred sebou už len posledné tri kolá základnej časti.

V stredu 8. marca je na programe 52. kolo Tipsport Ligy, po ňom budú nasledovať ešte dve, v piatok 10. a v nedeľu 12. marca. Isté je pred nimi iba to, že Nitra skončí najhoršie druhá, Košice majú istotu tretieho miesta a Žilina skončí štvrtá. O víťazovi základnej časti ešte rozhodnuté nie je, ale Banskej Bystrici stačí k definitíve zisk jedného bodu v troch zápasoch.

Isté je aj jedno miesto pre účastníka baráže, o extraligovú príslušnosť v nej bude bojovať Liptovský Mikuláš. Kto doplní Liptákov, bude jasné neskôr. Najbližšie k tomu majú Nové Zámky a Dukla Trenčín. Symbolicky sa obaja súperi stretnú v záverečnom 54. kole a je pravdepodobné, že práve tento duel definitívne rozhodne o tom, kto bude dlhodobú sezónu hodnotiť ako neúspešnú.

V stredu privíta trenčianska Dukla na svojom ľade Banskú Bystricu, cieľ "vojakov" je jasný. Zverenci trénera Pénzeša musia zvíťaziť, aby udržali krok s Novozámčanmi, na ktorých momentálne strácajú tri body. Na juhu Slovenska sa navyše predstaví už istý účastník baráže z Liptovského Mikuláša a favorit v tomto zápase je jasný. "My máme všetko vo svojich rukách a na to sa spoliehame. Ideme od zápasu k zápasu a veríme, že sa nám podarí zachovať extraligu v Nových Zámkoch aj v budúcej sezóne," povedal pre TASR útočník nováčika Martin Hujsa. Vzájomné zápasy medzi Trenčínom a Novými Zámkami zatiaľ hovoria v prospech Zámčanov. Rozdiel však predstavuje iba jeden bod, takže v prípade nedeľňajšieho víťazstva Trenčanov by sa misky váh naklonili na stranu Dukly.

"O všetkom veľmi napovie stredajší zápas proti Banskej Bystrici. Musíme v ňom zabodovať pretože nepredpokladám, že Zámčania zaváhajú. Takže práve tento zápas bude pre nás kľúčový," povedal pre TASR tréner Dukly Július Pénzeš. Nové Zámky budú hrať pred vlastnými fanúšikmi aj v piatok, keď hostia Martin. Aj MHC má stále o čo hrať, spolu s Popradom nazbieral 72 bodov a istotu play off nemá ani jeden z nich. Medzi barážou a súčasným postavením oboch tímov je rozdiel piatich bodov, hrá sa ešte o deväť. Martin sa postupe predstaví doma proti Nitre, vonku v Nových Zámkoch a doma proti Košiciam. Zverenci trénera Paukovčeka to v uplynulých dňoch nemali jednoduché. V dohrávke na ľade Banskej Bystrice podľahli 0:4, v ten istý deň im disciplinárna komisia skontumovala neodohraný zápas so Žilinou. Kuriózne si tak pripísali dve prehry v jeden deň. "Nebolo to nič príjemné, ale nikto z nás nad tým nerozmýšľa. Vieme o čo hráme a v posledných troch kolách pôjdeme na istotu," skonštatoval útočník Martina Róbert Varga.

Na Poprad čaká Zvolen, Žilina a Nitra, pričom "kamzíci" sa v dvoch z týchto zápasov predstavia na súperovom ľade. Piaty Zvolen bude hrať iba o celkové umiestnenie, istotu má v tom, že prvé kolo vyraďovačky začne u súpera. Záver Tipsport Ligy teda sľubuje veľkú drámu, no niektoré otázniky môže odtajniť už najbližšie kolo v stredu. Všetky zostávajúce zápasy majú rovnaký začiatok, v stredu sa hrá o 18.00 hod., v piatok o polhodinu skôr a v nedeľu sa úvodné buly vhodí o sedemnástej hodine.