Main Content

Bývalý záložník Arsenalu: Je čas, aby Wenger odišiel

streda, 8. marec 2017 11:07 | Autor: Jakub Vaverka

Bývalý záložník Arsenalu: Je čas, aby Wenger odišiel
Bývalý záložník Arsenalu: Je čas, aby Wenger odišiel | zdroj: © TASR

Budúcnosť francúzskeho kormidelníka Arsena Wengera v londýnskom Arsenale je momentálne neistá. Silnejú hlasy, že by mal po sezóne zmeniť pôsobisko. Myslí si to aj jeho bývalý zverenec, brazílsky stredopoliar Gilberto Silva.

Gilberto Silva, ktorý bol členom legendárneho tímu Arsena Wengera, ktorý dokázal získať titul v Premier League bez jedinej prehry, si myslí, že nadišiel čas, aby francúzsky kormidelník zmenil klub. „Myslím si, že nadišiel čas, aby Wenger odišiel. Čím viac sa minulosť vzďaľuje, tým bližšie by mal byť jeho odchod,“ prehovoril pre Sport360.

„Nie je to preto, že by nedokázal robiť svoju prácu dobre. Možno je dôvodom fakt, že ostatné kluby zmenili svoj spôsob práce.  Spôsob, akým sa snažia zlepšiť,“ vysvetľuje svoj názor niekdajší reprezentant Brazílie.

Podľa Gilberta Wenger nie je otvorený zmenám. „Za tie roky toho veľa nezmenil. Nezmenil spôsob, akým jeho tím pracuje. Nie je to však len jeho chyba. Súťažiť s tímami, ktoré každoročne minú veľké množstvo miliónov nie je jednoduchá úloha.“

„Wenger strávil v Premier League viac rokov ako jeho aktuálni rivali. Mladší a motivovaní tréneri majú veľa energie a odhodlania na to, aby boli proti nemu úspešní. On má svoj vlastný štýl práce. Štýl, ktorému verí. Keď ste trénerom, musíte veriť tomu, čo robíte. To je to, čo robí aj Wenger,“ zakončil bývalý pilier stredu poľa Kanonierov.