Main Content

Suarez je optimista: Chceme prepísať históriu

streda, 8. marec 2017 11:09 | Autor: Jakub Vaverka

Luis Suárez
Luis Suárez | zdroj: © TASR

Barcelona prehrala pred troma týždňami v Paríži 0:4 a prakticky vypadla z Ligy majstrov. Teoretická šanca Kataláncov na prienik medzi najlepších osem tímov Európy však stále žije. Dnes v odvete proti PSG však budú musieť predviesť jeden z najlepších výkonov v histórii klubu.

Štvorgólové manko v doterajšej histórii Ligy majstrov znamenalo, že klub v súťaži nikdy nepokračoval ďalej. Barcelona chce nepriaznivú štatistiku zmeniť. „Musíme byť ambiciózni, ale nie zúfalí. Nemôžeme sa zblázniť v prvých minútach. Zápas bude trvať 95 minút, treba byť trpezliví. Sme si toho vedomí,“ začal pre televíziu ​ESPN uruguajský bombardér Luis Suarez.

„Nikto si nepraje otočiť tento dvojzápas viac ako my. Je však potrebné, aby sme boli pokojní. Chceme prepísať históriu,“ pokračuje El Pistolero. Faktom je, že v histórii európskych pohárov žiaden tím nedokázal zmazať štvorgólovú prehru z prvého zápasu. Barcelona môže byť prvá.

Suarez nezabúda na to, že ak Paríž Saint- Germain skóruje, bude o postupujúcom viac-menej rozhodnuté. „Sme si vedomí kvality súpera. Keď majú loptu, sú nám schopní narobiť poriadne problémy v obrane.“

K optimizmu, ktorým oplýval Luis Suarez sa pridal aj kouč Luis Enrique, ktorého sa novinári pýtali, či je o postupujúcom rozhodnuté už teraz. „Opýtajte sa ma po zápase. Nie je koniec, kým nie je koniec,“ zakončil obľúbený kouč.