Main Content

Sociálne médiá explodovali: Pochovaná Barcelona vstala z mŕtvych!

štvrtok, 9. marec 2017 11:37 | Autor: Jakub Vaverka

Sociálne médiá explodovali: Pochovaná Barcelona vstala z mŕtvych!
Sociálne médiá explodovali: Pochovaná Barcelona vstala z mŕtvych! | zdroj: © TASR

Prehrať 0:4 v prvom zápase a následne postúpiť do ďalšej fázy sa ešte nikomu v histórii nepodarilo. Barcelone však áno. Katalánci zdolali PSG na svojom ihrisku drvivo 6:1 a prenikli medzi najlepšiu osmičku Ligy majstrov. Reakcie ľudí na sociálnych sieťach boli jedným slovom masívne.

Oficiálna stránka UEFA dávala Barcelone pred zápasom nula percentnú šancu na postup. Niektorí fanúšikovia sa už pred zápasom zamýšľali, či je reálne, aby Katalánci postúpili ďalej. „V posledných štrnástich zápasoch Ligy majstrov na domácej pôde Barca vsietila aspoň 3 góly. Je skutočne dvojzápas rozhodnutý?“ napísal Andrew Headspeath. „Som celkom optimistický, Barcelona dnes vyhrá 7:2. Dajte mi góly,“ nešetril pozitívnym prístupom istý Scott Saunders. „Mascherano skóruje nožničkami z 13 metrov,“ dodal ten istý používateľ.

Barcelona mala zápas výborne rozbehnutý, po polčase viedla 2:0. Následne aj 3:0, no gól Edinsona Cavaniho mal znamenať definitívny koniec postupových nádejí španielskeho majstra. „Edinson Cavani práve zobral z barcelonskej šišky lekvár,“ promptne situáciu vystihol Ben McAleer z analytického portálu WhoScored. Ako sa však následne ukázalo, Kataláncov nemožno odpísať pred záverečným hvizdom.

Tri góly v závere a postup do štvrťfinále po historickom postupe. Fanúšikovia na sociálnych sieťach sa predbiehali v emotívnych reakciách. „TOTO JE FUTBAL,“ napísal používateľ s prezývkou GeorgeWeahsCousin. „Dokázali to! 6:1! Neuveriteľné! Barcelona vstala v osemfinále Ligy majstrov z mŕtvych,“ napísali redaktori z portálu 90min.com a priložili aj vtipné video.

Tim Peach z BBC si po barcelonskom úspechu rypol aj do trénera Arsenalu Arsena Wengera. „Aha, teraz už rozumiem, prečo ľudia hovoria, že by bol Wenger dobrým trénerom pre PSG.“ Arsenal totiž prehral v osemfinále s Bayernom Mníchov dvakrát 1:5 a na Francúzove plecia sa valí veľká kritika.

Celú situáciu vystihla stránka JOE.co.uk, anglický portál pre mužov. Na svoj profil zavesili video s popisom: „Vysvetľovanie dnešného večera nefutbalovému fanúšikovi.“

Na záver vyberáme príspevok  novinára, hudobníka a básnika Musu Okwonga, ktorý neuveriteľný barcelonský obrat vystihol veľmi jednoducho a presne. „Takže Barcelona momentálne dokázala to, čo v mestských kruhoch nazývame šialenstvo.“