Main Content

Maďarský fanúšik použil pyrotechniku počas zápasu Fortuna ligy

sobota, 11. marec 2017 13:13 | Autor: Filip Chudý

Maďarský fanúšik použil pyrotechniku počas zápasu Fortuna ligy
Maďarský fanúšik použil pyrotechniku počas zápasu Fortuna ligy | zdroj: © TASR

Že usporiadateľské služby na našich štadiónoch fungujú, to ukázali v Dunajskej Strede, kde občan Maďarskej republiky robil neprístojnosti.

Úradná správa Slovenského futbalového zväzu číslo 33 zo 4. marca informovala o tom, že na základe Správy delegáta zo stretnutia, Oznámenia delegáta zväzu o zistených nedostatkoch v stretnutí a priloženej fotodokumentácie, začína disciplinárne konanie voči FK DAC 1904 Dunajská Streda a žiada klub o podrobné písomné stanovisko k hrubému nešportovému správaniu divákov (použitie pyrotechniky, vhadzovanie predmetov na hraciu plochu) počas stretnutia 21. kola Fortuna ligy Dunajská Streda – Tatran Prešov.

DAC sa do staveného termínu vyjadril, pričom stanovisko klubu zobrala Disciplinárna komisia SFZ na vedomie a bez prijatia disciplinárnych sankcií.

„Osoba, ktorá použila pyrotechniku bola členmi usporiadateľskej služby vyvedená zo štadióna. Po identifikácii osoby sa zistilo, že išlo o občana Maďarskej republiky, ktorému bola namieste udelená bloková pokuta príslušníkmi Policajného zboru, a to v zmysle zákona č. 1/2014 Z. z. o organizovaní verejných športových podujatí a o zmene a doplnení niektorých zákonov,“ uvádza sa v najnovšej zväzovej úradnej správe zo soboty 11. marca.