Main Content

Nový kontrakt je pripravený: Messi bude zarábať kráľovsky

pondelok, 13. marec 2017 12:56 | Autor: Jakub Vaverka

Nový kontrakt je pripravený: Messi bude zarábať kráľovsky
Nový kontrakt je pripravený: Messi bude zarábať kráľovsky | zdroj: © TASR

Rokovania o novom kontrakte Lionela Messiho s FC Barcelona spejú ku koncu. Argentínčan aj klubové vedenie sú naklonené ďalšej spolupráci, pričom rodák z mesta Rosario by mal v Katalánsku zarábať naozaj kráľovsky.

Dohoda Lionela Messiho s FC Barcelona stále potvrdená nebola, ale podľa španielskej tlače by všetko malo byť na najlepšej ceste. „Lionel Messi povedal klubovému prezidentovi Josému Maria Bartomeuovi, že podpíše nový kontrakt,“ hlása plátok ​Mundo Deportivo, ktorý má zvyčajne informácie z prvej ruky z barcelonskej kabíny.

Aktuálny kontrakt hviezdneho zakončovateľa s prezývkou La Pulga vyprší už počas leta 2018 a fanúšikovia Barcelony začínali byť nervózni. Podľa zverejnených informácií by mal byť Lionel Messi suverénne najlepšie plateným hráčom na Camp Nou. Ročne údajne podľa novej dohody zarobí nepredstaviteľných 35 miliónov libier.

Prezident FC Barcelona Jose Maria Bartomeu mal mať stretnutie s Messiho otcom Jorgem, na ktorom mali obaja spoločne prediskutovávať detaily pripravovaného kontraktu. Bartomeu už pred niekoľkými týždňami prehlásil, že ďalšej spolupráci je naklonený hráč aj klub, akurát chýbalo oficiálne potvrdenie.

K predĺženiu aktuálneho kontraktu Lionela Messiho v Barcelone sa počas minulého týždňa vyjadril aj Leov spoluhráč a dobrý kamarát Neymar. „Leo svojmu zmluvu predĺži, o tom niet pochýb.“

Messi v prebiehajúcom ročníku vsietil už 39 gólov.