Main Content

Ideálna zostava 23. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 13. marec 2017 17:06 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 23. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 23. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Keďže Žilina na jar opäť zaváhala a Slovan vyhral, náskok aktuálneho lídra tabuľky sa znovu zmenšil. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Adam Jakubech (Trnava) – V minulých zápasoch mužstvo nepodržal, čo sa ukázalo na výsledkoch, no v Podbrezovej mal svoj deň a bol základom víťazstva hostí. Zneškodnil hlavičku Vajdu, vytiahol strelu Kuzmu, dobre si tiež postavil žrde a v závere nedovolil vyrovnať Djordjevičovi.

Obrancovia

Peter Maslo (Ružomberok) – Defenzíva Liptákov nedovolila hosťom z Prešova za celý zápas prakticky nič. Pomohol k tomu aj Peter Maslo, ktorý pridal okrem toho ofenzívnu nadstavbu. Pred štvrtým gólom ukážkovo zabojoval o loptu a poslal ju pekným oblúčikom za obranu, čo využil Gerec.  

Kornel Saláta (Slovan) – Tentoraz bola pre víťazstvo Slovana mimoriadne dôležitá aj defenzíva, keďže v záverečnej fáze zápasu na Záhorí už belasí vzhľadom na náročný program nemali veľa síl hrať ich aktívnu útočnú hru, pričom výsledok nemali druhým gólom poistený. No defenzíva na čele so Salátom obstála, pričom sa musela vyrovnať aj so zranením Rundiča.  

Eric Davis (Dunajská Streda) – V úvodnom stretnutí tohto kola boli domáci síce naoko aktívnejší, čo potvrdzujú aj štatistiky, ale takmer z ničoho dostali dva góly. O to viac im slúži ku cti, že sa nevzdali a dokázali aspoň vyrovnať. Bol to práve Davis, kto rozbehol kolmou prihrávkou akciu, ktorá vyústila v pokutový kop a ten sám s veľkým prehľadom využil.

Stredopoliari

Giorgi Beridze (Trenčín) – Gruzínsky krídelník, ktorý prišiel v zime na hosťovanie z Gentu, zapadol do trenčianskej hry. Proti Michalovciam ukázal viacero dobrých prienikov a Zemplínčanom motal hlavy. Síce si pripísal na svoje konto len jednu asistenciu, ale jeho skutočný prínos bol väčší.

Erik Daniel (Ružomberok) – Skvelo sa dokázal presadiť pri prvom a zároveň víťaznom góle proti Prešovu a Gálovi-Andrezlymu adresoval taký center, že ten nemohol nedať. No to nebolo z Danielovej strany ani zďaleka všetko a v druhom polčase podobne obslúžil Faška, ktorý tiež nemohol po výbornej prihrávke nedať.

Jakub Paur (Trenčín) – Vrátil sa do zostavy Trenčína a hneď ho bolo cítiť. Dokým vedel udržať tempo, dovtedy mali domáci jasnú prevahu. Bol to práve Paur, ktorého prihrávka na Jangu znamenala kľúčovú rýchlu odpoveď na vedúci gól hostí. Navyše Paur neskôr gólové skóre sám uzavrel.

Desley Ubbink (Trenčín) – Holandský stredopoliar v trenčianskych službách sa zatiaľ ukazuje ako najlepšia zimná posila AS. Tento status potvrdil aj proti Michalovciam, keď bol pri troch góloch. Víťazný padol po jeho rohovom kope, poisťovací strelil sám a pri tom poslednom upratal jeho vyrazenú strelu do siete Paur.  

Michal Faško (Ružomberok) – Zápas proti Prešovu si nielenže užíval, ale bol aj jeden z rozdielových hráčov. Bol už pri prvom góle, ale jeho hviezdne okamihy prišli neskôr. Hlavne pred polčasovou prestávkou sa zaskvel, keď výborné sólo zakončil gólom. V druhom dejstve zaznamenal ďalší presný zásah.

Peter Gál-Andrezly (Ružomberok) – Aj tomuto krídelníkovi duel proti východniarom chutil. Už v úvode otvoril skóre, čím udal tón v konečnom súčte jasnému stretnutiu. Neskôr gólový film aj uzavrel, no medzitým sa mohol zapísať do štatistík viackrát, lenže už nemal toľko šťastia.

Útočník

Rangelo Janga (Trenčín) – Tomuto reprezentantovi Curacaa patria pod hradom Matúša Čáka dva primáty, je najväčším spaľovačom šancí a zároveň aj najlepším strelcom. Potvrdil to aj proti Michalovciam, no tentoraz pozitíva prevažovali. Veď Janga strelil kľúčový vyrovnávajúci gól a neskôr bol aj pri tom poslednom.