Main Content

Nie sme bez šance, ozýva sa z kabíny Nových Zámkov pred sériou s Banskou Bystricou

štvrtok, 16. marec 2017 10:05 | Autor: TASR

Nie sme bez šance, ozýva sa z kabíny Nových Zámkov pred sériou s Banskou Bystricou
Nie sme bez šance, ozýva sa z kabíny Nových Zámkov pred sériou s Banskou Bystricou | zdroj: © TASR

Bratislava 15. marca (TASR) - Nováčik najvyššej slovenskej hokejovej súťaže vstúpi od svojej prvej play off proti víťazovi základnej časti a favorit série je tak nad slnko jasnejší.

Hráči HC Nové Zámky však túžia HC'05 iClinic Banská Bystrica, finalistu Tipsport Ligy z uplynulých dvoch sezón potrápiť.

Niektorí hráči juhoslovenského klubu si už vo vyraďovačke zahrali a dvaja z nich aj v drese Banskej Bystrice. Jazýčkom na váhach by teda mohli byť aj skúsenosti dvojice Milan Kytnár - Michal Hudec. "Bystričania mali vždy najvyššie ciele, za môjho pôsobenia v klube som sa o tom mohol presvedčiť. Aj tento rok majú kvalitný tím a pred sebou jediný cieľ, ktorým je titul," povedal pre TASR Michal Hudec.

Naopak, premiéru v play off TL si odbije útočník Jozef Tibenský. "Ja na túto sériu veľmi teším. Samozrejme sme si vedomí, že favoritom je Banská Bystrica. Ale zápasy s nimi budú podľa mňa vyrovnané, hrajú fyzický hokej a nie sme úplne bez šance. Nemôžeme sa skryť do ulity, musíme hrať ofenzívny hokej," hovorí 22-ročný útočník. Zámčania sa budú spoliehať na formu zo záveru základnej časti, Tibenský však vidí pozitíva v širšom uhle. "V prvom rade máme veľkú silu na brankárskom poste, pretože Lundström chytá vynikajúco. V čom však ja vidím výhodu je to, že Bystričania musia a my môžeme. Tlak bude na ich strane, my môžeme len prekvapiť. Všetci sa na túto sériu tešíme."

V prospech favorita hrajú mnohé štatistické údaje. Víťaz základnej časti má najlepšie presilovky, najlepšiu hru v oslabení a čo je nemenej dôležité, aj najmenej vylúčených.

"My o tom vieme, ale play off je už o niečom inom. Tešíme sa na to a chceme si to užiť,
" hovorí obranca Dominik Rehák, ktorý má na svojom konte aj strelecký zásah v KHL v drese Slovana. Práve defenzíva Zámkov je ako tak porovnateľná s tou, ktorou disponuje Banská Bystrica. Menej gólov ako nováčik dostali len Košice a "barani". "Útok má Bystrica silný, ale my nejdeme iba brániť. Musíme hrať ako tím, dávať si pozor na jednotlivých hráčov súpera nebudeme," dodáva Rehák.