Main Content

Oblak hrdinom Atlética Madrid. Odvetu s Leverkusenom ovládli brankári

štvrtok, 16. marec 2017 09:38 | Autor: TASR

Jan Oblak
Jan Oblak | zdroj: © TASR

Madrid 16. marca (TASR) - Atletico Madrid sa štvrtý rok po sebe prebojovalo do štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov.

Španielsky finalista minuloročnej edície európskej pohárovej súťaže číslo jeden si postupovú cestu vyšliapal už v prvom osemfinálovom meraní síl, keď na pôde Bayeru Leverkusen zvíťazil presvedčivo 4:2. Stredajšia odveta na Štadióne Vicenteho Calderona priniesla veľké množstvo príležitostí, pri ktorých vynikli brankári oboch tímov Jan Oblak a Bernd Leno a ich pričinením sa diváci gólu nedočkali.

Najviac sa skloňovala "štvorsituácia" zo 68. minúty, z ktorej vyšiel ako hrdina slovinský brankár v službách Atletica Oblak. Najskôr zlikvidoval únik Juliana Brandta a následne pri pokračujúcej šanci hostí vytiahol dva zázračné zákroky pri tutovkách Kevina Vollanda, situáciu zakončila strela Javiera Hernandeza, ktorá tesne minula ľavú žrď. "Niekedy sa podaria tri senzačné zákroky za sebou, inokedy súper skóruje z prvej šance. Mal som aj kus šťastia, nemyslím si však, že by nás vedenie súpera nejakým spôsobom znervóznilo. Máme dostatočne skúsené mužstvo, ktoré by si poradilo aj s touto situáciou," uviedol Oblak, ktorý bol po zápase v centre pozornosti médií i svojich kolegov.

"Opäť nás podržal. Aj v tomto zápase potvrdil, že je najlepší brankár na svete," zložil kompliment Oblakovi jeho francúzsky spoluhráč Antoine Griezmann.

Leverkusenu sa nepodarilo po pätnástich rokoch zopakovať štvrťfinálovú účasť. O postup sa nemecký tím de facto pripravil už doma po prehre 2:4.

"Veľká gratulácia Atleticu a Oblakovi, ktorý predviedol niekoľko výnimočných zákrokov. Moje mužstvo hralo dobre, vytvorilo si šance, ale nebolo mu súdené skórovať. Takto by mal vyzerať náš výkon v každom zápase. Veľká škoda, že sme v prvom meraní síl s Atleticom inkasovali štyri góly a pripravili sa o reálnu možnosť postúpiť," vyhlásil tréner "farmaceutov" Tayfun Korkut.

"Šťastie sa dnes nepriklonilo na našu stranu. Ukázali sme však potenciál a to, že dokážeme odohrať vyrovnanú partiu s najlepšími mužstvami v Európe. Môžeme byť na seba hrdí," pridal svoj postreh Leno, ktorý sa rovnako ako jeho náprotivok blysol ešte v prvom polčase parádnymi zákrokmi pri šanciach Angela Correu a Kokeho.

Žreb štvrťfinále je na programe v piatok 17. marca o 12.00 SEČ v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. V elitnej osmičke sú okrem Atletica Madrid aj AS Monaco, Borussia Dortmund, FC Barcelona, obhajca trofeje Real Madrid, rekordný nemecký šampión Bayern Mníchov, anglický majster Leicester City a taliansky šampión Juventus Turín.