Main Content

FOTO: Škrtel ako Orc z Pána prsteňov, Ozil ako smiešny mimozemšťan. 442oons baví karikatúrami už vyše 3 roky (fotky vnútri)

štvrtok, 16. marec 2017 14:14 | Autor: Martin Gregor

FOTO: Škrtel ako Orc z Pána prsteňov, Ozil ako smiešny mimozemšťan. 442oons baví karikatúrami už vyše 3 roky (fotky vnútri)
FOTO: Škrtel ako Orc z Pána prsteňov, Ozil ako smiešny mimozemšťan. 442oons baví karikatúrami už vyše 3 roky (fotky vnútri) | zdroj: © TASR

V auguste oslávi YouTube kanál 442oons už štvrté výročie. Počas tohto obdobia nás jeho autor zásobuje pravidelnou porciou vtipných videoparódii na aktuálne dianie vo futbalovom svete. Základným kameňom tohto humoru sú priam geniálne karikatúry futbalových hviezd.

YouTube Kanál 442oons založil Dean Stobbart, ktorý sa pôvodne živil ako učiteľ. Popri tom navštevoval hodiny herectva a začal sa tiež venovať počítačovým animáciám. Jedného dňa ho napadlo, že ešte nikto nevymyslel kreslený seriál o futbale. Téma ho nadchla natoľko, že  dnes má jeho YouTube kanál vyše milióna subscribberov (odberateľov) a ešte viac fanúšikov.

Stobbart do určitej miery za svoj úspech vďačí Luisovi Suarezovi a Arséne Wengerovi, ktorým venoval svoj prvý kreslený príbeh. Video, v ktorom navštívi tréner Arsenalu Londýn Luisa Suareza hrajúceho v úlohe Hannibala Lectora vo väzení, má do dnešného dňa vyše 1,7 milióna zhliadnutí. Jeho úspech rozhodol o tom, že kanál 442oons musel žiť ďalej.

 
 

FOTO: Ako vyzerá v réžii 442oons
Škrtel, Hamšík, Rooney, Suarez,
Ronaldo, Messi, Ozil, Lewandowski,
Robben, Neymar, Bale, či Wenger?
Pozrite si fotogalériu

Dean Stobbart postupne vytvoril karikatúru každému známemu futbalistovi vrátane slovenských hviezd Mareka Hamšíka a Martina Škrtela (pozrite si fotogalériu). Hamšík obstál ešte celkom dobre, no Škrtela si takpovediac “vychutnal”, keď ho ilustroval ako postavu hrôzostrašného Orca (v slovenskom preklade “Ohyzd”)  z Pána Prsteňov. Ak by sa však udeľovala cena pre najvtipnejšie nakreslenú postavičku, Škrtel by mal obrovskú konkurenciu v Mesutovi Ozilovi, Rooneym, Baleovi, či Fellainim.

Ako vyzerajú známe futbalové tváre v prevedení 442oons a jeho autora Deana Stobbarta si pozrite v priloženej galérii. Do diskusie napíšte, ktorá je podľa vás najvtipnejšia.

YouTube kanál 442oons môžete sledovať tu >>>