Main Content

Banská Bystrica si v prvom štvrťfinálovom zápase schuti zastrieľala

štvrtok, 16. marec 2017 20:45 | Autor: TASR

Banská Bystrica si v prvom štvrťfinálovom zápase schuti zastrieľala
Banská Bystrica si v prvom štvrťfinálovom zápase schuti zastrieľala | zdroj: © TASR

Banská Bystrica 16. marca (TASR) - Hokejisti HC'05 iClinic B. Bystrica vyhrali v prvom štvrťfinále play off Tipsport Ligy nad HC Nové Zámky jednoznačne 8:2. Druhý duel série je na programe v piatok 17. marca opäť v Banskej Bystrici.

HC'05 iClinic B. Bystrica - HC N. Zámky 8:2 (2:0, 4:1, 2:1))

Góly: 13. Maione (Surový, Wishart), 20. Kubka (Sersen), 28. Matoušek (Zigo, Kafka), 31. Wishart (Hickmott, Maione), 32. Kubka (Zigo, Kafka), 35. Handzuš (Maione, Higgs), 44. Handzuš (Kubka, Rosandič), 56. Truchno (Kafka) - 40. Čaládi (Svoboda, McParland), 51. Kytnár (Sandgren, Hujsa). Rozhodcovia Jonák, Štefík - Kacej, Výleta, vylúčení 2:5, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, zmeny: 31. Chovan za Lundströma, 2418 divákov.

/stav série 1:0/

HC'05 iClinic B. Bystrica: Bacashihua - Carlsson, Mihálik, Kubka, Sersen, Wishart, Maione, Rosandič - Buc, Surový, Hickmott - Lamper, Bortňák, Matoušek - Handzuš, Higgs, Skalický - Kafka, Zigo, Truchno

HC N. Zámky: Lundström (31. Chovan) - Cardwell, Drtina, Maier, Sandgren, Makovský, Lelkéš, Denis Rehák, Novotný - Paulovič, Kytnár, Saarinen - Kučkin, Hudec, Hujsa - Fábry, Dominik Rehák, Dubec - McParland, Svoboda, Čaládi

Prvá tretina sa skončila podľa predpokladov v prospech favorita, no nemusela. Začiatok zápasú bol v znamení dvoch čistých šancí hostí a nebyť Bacashihuu v bránke, aj by sa radovali. V 4. min Hudec v oslabení naservíroval puk pred bránku Hujsovi a Bacashihua vytiahol zo svojho umenia zázračný zákrok. O minútu neskôr sa vyznamenal druhýkrát v presilovke po možnosti Kytnára. Domácim chvíľu trvalo, kým sa dostali do správnej prevádzkovej teploty. Naznačil ju v 7. min hneď po buly Skalický, keď trafil žŕdku, v 13. min zasa Saarinen prinútil Bacashihuu k ďalšiemu efektnému zákroku. V dosť rozkúskovanej a málo plynulej hre sa zrodili pre domácich dva gólové momenty. V 13. min sa Maione odvďačil Surovému za presne načasovanú nahrávku a vyrovnal absolútny bodový celosezónny rekord obrancov v najvyššej súťaži, konkrétne Petra Pavlasa s 58 bodmi. Tesne pred prestávkou, len 26 sekúnd, Kubkova slabšia strela od modrej prekvapujúco skončila v sieti a na príčine bol hlavne zakrytý výhľad brankára Lundströma.

Druhá tretina bola pre 'baranov' ako z výstavnej skrine. Hostia robili čo mohli, aj brankára vystriedali, aj oddychový čas si zobrali, len aby zastavili gólovú lavínu. V 22. min ešte Kafka tutovku stojac úplne osamotený pred bránkou nepremenil, no od 28. po 34. min inkasovali hostia štyrikrát a len slabou útechou bolo pre nich, že 15 sekúnd pred sirénou znížil bombou pod žŕdku Čaládi. V 28. min Matoušek pri prečíslení so Zigom zvolil strelu a dobre urobil. Ďalší gól pridal o tri minúty neskôr Wishart kurióznym spôsobom spoza bránky a vyhnal Lundströma zo svojej svätyne. Netrvalo dlho, len 28 sekúnd, a náhradník Chovan pustil ďalší gól Kubku so slabšou strelou od modrej. Gólovú kanonádu podfarbil v presilovke tečom v 35. min Handzuš a diváci sa v hľadisku spontánne zabávali. Nové Zámky pykali za dosť ofenzívny, síce sympatický spôsob boja, no neúčinný, mrzieť ich mohli hlavne nevyužité šance, jednu z nich pridal so žŕdkou Sandgren v 24. min. V strednej časti hry si pripísal dve asistencie aj Maione a stanovil nový rekord produktivity obrancu v slovenskej najvyššej súťaži už na 60.

V tretej tretine debakel hostí zvýraznil v 44. min po Kubkovej strele tečom Handzuš a v 45. min navyše trafil Wishart žŕdku. Hosťom slúžilo ku cti, že napriek nepríjemnému skóre využívali každú jednu možnosť na protiútok a v 51. min sa dočkali aj druhého gólu po dorážke Kytnára. Vysoké víťazstvo 'baranov' spečatil v 56. min Truchno a diváci si záver zápasu užili v mexických vlnách.