Main Content

Hlasy trénerov a hráčov po 1. štvrťfinále Tipsport ligy: Banskobystričania vysokú výhru nepreceňujú

piatok, 17. marec 2017 07:05 | Autor: TASR

Hlasy trénerov a hráčov po 1. štvrťfinále Tipsport ligy: Banskobystričania vysokú výhru nepreceňujú
Hlasy trénerov a hráčov po 1. štvrťfinále Tipsport ligy: Banskobystričania vysokú výhru nepreceňujú | zdroj: © TASR

Prečítajte si hlasy trénerov a hráčov po prvých štvrťfinálových zápasoch Tipsport ligy medzi Banskou Bystricou a Novými Zámkami a obhajcom titulu z Nitry a Popradu.

Hlasy po 1. štvrťfinále HC'05 iClinic B. Bystrica - HC N. Zámky 8:2

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Aj keď bol výsledok 8:2, skóre je trochu zavádzajúce. Na začiatku zápasu nám súper pohrozil s dobrými šancami, podržal nás brankár, my sme príležitosti využili a dodalo nám to pohodu a psychické sily. V druhej tretine nám to napadalo, aj keď sme mali nejaké okienka, ktoré bude treba odstrániť."

Štefan Mikeš, tréner N. Zámkov: "Nie sme spokojní, mali sme sa lepšie na súpera pripraviť. Hrá sa na góly, inkasovali sme druhý v závere prvej tretiny, v druhej nám súper strelil rýchlo štyri góly a prakticky sme už stratili šancu niečo zmeniť. Výsledok zodpovedá dianiu na ľade, Bystrica mala všetko pod kontrolou. Je to v podstate jedno, že sme tak vysoko prehrali, musíme bojovať ďalej."

Branislav Kubka, strelec dvoch gólov B. Bystrice: "Trochu bolo aj šťastie, víťazstvo teší, zo začiatku mal súper šance, no potom sme sa chytili a už to šlo, zápas sme si užili. Sústredili sme sa na svoje prednosti, myslím si ale, že druhý zápas bude ťažší. Dúfam, že toto víťazstvo zapôsobí aj pre súpera nepríjemne a zrazí mu trochu hrebienok."

Tomáš Matoušek, strelec jedného gólu domácich: "Neriešime kto strelí gól, ale len víťazstvá, tie sa rátajú. Aj som utŕžil, keď ma Borty (Bortňák -pozn.) pichol do oka, ale je to v poriadku. Na začiatku sme trochu prispali, potrebujeme si na tieto momenty dať pozor, musíme sa sústrediť na svoju hru. Vysoko sme zvíťazili, no neriešime to, predpokladáme, že séria bude ťažká. Inak je to príjemné, no v podstate jedno."

Erik Čaládi, autor jedného gólu hostí: "Ťažko sme mohli čakať, že tak prehráme, urobili sme však veľa chýb. Skúsime sa poučiť, zomknúť a druhý zápas zahrať bez chýb. Nedali sme si pozor, určite si povieme ako treba hrať. Prehrávame 0:1 na zápasy, skúsime to v druhom, nevzdávame sa."

Hlasy po 1. štvrťfinále HK Nitra - HK Poprad 7:0

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "V prvom rade sme veľmi radi, že sme ten prvý zápas zvládli, ale to ešte nič neznamená. Opakujem, je to prvý zápas. Čo sa týka zápasu, možno sme ešte mohli byť na začiatku viac agresívnejší, viac ísť do súpera. Súper tiež bol na začiatku sústredený, ale v tej druhej tretine sme to zlomili a myslím si, že bolo rozhodnuté o výsledku. Nedostali sme gól, takže super, ale iba do polnoci a zajtra je nový deň."

Marcel Ozimák, tréner Popradu: "Po výsledku 7:0 je aj ťažko niečo hodnotiť. Nechýbalo nám odhodlanie ísť do toho zápasu a nechýbala ani bojovnosť, ale myslím si, že rozhodlo majstrovstvo hráčov. Nitrania dokázali hlavne v druhej tretine z ôsmich striel streliť štyri góly a to rozhodlo o výsledku. Takisto si myslím, že v tej útočnej fáze mali viac z hry a to vyplýva z toho, že to majstrovstvo tých hráčov je na trochu inej úrovni. Prehrávame 1:0, chystáme sa na zajtrajší zápas a pokúsime sa zase od začiatku hrať bojovný hokej. Gratulujem súperovi k prvej výhre a ide sa ďalej."