Main Content

Ideálna zostava 24. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 20. marec 2017 12:21 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 24. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 24. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V remízovom kole vyhrala iba Žilina, ktorá si tak poistila komfortný náskok na čele tabuľky. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Pavel Kováč (Zlaté Moravce – Vráble) – Najstarší ligový futbalista do starého železa rozhodne nepatrí, čo potvrdil aj proti Slovanu, kde nie tak dávno pôsobil. Kováč si nielenže dobre „ukul“ bránkovú konštrukciu, ktorá mu pomohla trikrát, ale tiež predviedol viacero dobrých zákrokov na čele s tým proti strele Priskina v prvom polčase.

Obrancovia

Martin Boszorád (Zlaté Moravce – Vráble) – Jarná časť mu vychádza veľmi dobre, čo potvrdil aj proti Slovanu. A hoci občas nevedel, kde skôr skočiť, všetky situácie aj s pomocou šťastia zvládol. Navyše si pripísal asistenciu na góle Bariša. Neskôr dal takmer gól po sólovej akcii. Zápas dohral zranený, keďže hostia si už striedania skôr vyčerpali.   

Filip Kaša (Žilina) – Po slabšom začiatku jarnej časti sa trochu rozohral a proti Ružomberku už nebol na príťaž, práve naopak. Aktívni hostia sa nedokázali strelecky presadiť, za čo ich aj tento český reprezentant do 21 rokov potrestal, keď s veľkým prehľadom nabil na víťazný gól Káčerovi.  

Michal Pintér (Zlaté Moravce – Vráble) – Defenzíva ViOn-u bola takmer celý zápas proti Slovanu pod tlakom, ale odolala, na čom mal veľkú zásluhu aj Pintér, ktorý navyše predviedol kľúčový zákrok zápasu. Čavričovu strelu totiž za stavu 0:0 odvrátil spred bránkovej čiary. Aj preto hostia vyhrali bitku o kľúčový prvý gól.

Stredopoliari

Tomáš Brigant (Senica) – Slovenskému reprezentantovi do 21 rokov duel v Trenčíne chutil, keď bol suverénne najaktívnejším hráčom hostí. Brigant občas aj osamotene poriadne povyzvŕtal domácich obrancov, ktorí tieto varovania asi nebrali vážne, a tak ich Brigant v nadstavenom čase vytrestal vyrovnávajúcim gólom.

Miroslav Káčer (Žilina) – Bol dôležitou postavou severoslovenského derby. Bol to totiž Káčer, kto založil akciu pred prvým gólom, keď zachytil zlú rozohrávku Hajdúcha. Navyše onedlho práve Káčerova strela znamenala zvýšenie na pribežných 2:0, čom bol nakoniec víťazný moment duelu.

Damián Bariš (Zlaté Moravce – Vráble) – Pri betonárskych prácach hostí mal dôležitú úlohu, keďže strážil priestor pred obranou, kde sa voľne pohybuje Soumah a dochádza tam aj k rotácii ofenzívnych hráčov Slovana. No Bariš si splnil nielen defenzívne úlohy, ale dokonca aj strelil gól, ktorý zabezpečil hosťom cenný bod.  

Igor Žofčák (Michalovce) – V zápase proti Prešovu ukázal svoju dôležitosť pre inak mladé mužstvo Zemplínčanov. Žofčák mu totiž dáva rozum a v neposlednom rade je aj produktívny. Ukázal to aj v Poprade proti Prešovu, keď prvý gól Michaloviec padol po jeho rohu a druhý strelil už sám do dobrej práci Dimitriadisa.

Giorgi Beridze (Trenčín) – Tento gruzínsky krídelník hosťujúci pod hradom Matúša Čáka z Gentu, bol proti Senici jednoznačne najaktívnejším hráčom Trenčanov. Takmer o každú šancu AS sa postaral práve Beridze, ktorý si so Šusolíkom občas robil čo chcel. Na Jangovom góle má minimálne 90-percentnú zásluhu, keďže ten po jeho prihrávke už nemohol nedať.

Útočníci

Dávid Leško (Prešov) – Poslední Prešovčania na jar len prehrávali, ale neúspešnú sériu pretrhli, o čo sa výraznou mierou zaslúžil Dávid Leško. Ten sa podieľal na oboch góloch Tatrana vo východoslovenskom derby hranom v Poprade. Najprv prihral na otvárací presný zásah Kubusovi, neskôr zas po jeho rohu vyrovnal na konečných 2:2 Trebuňák.  

Samuel Mráz (Žilina) – Kým azerbajdžanský reprezentant ruského pôvodu Šejdajev na hrote žilinského útoku skôr zavadzia, druhej zimnej útočnej posile Žiliny sa zatiaľ strelecky darí. Potvrdil to aj proti Ružomberku, keď umne obstrelil Hajdúcha a nasmeroval žilinskú loď do víťazného prístavu.