Main Content

Ranking hráčov (3): Na čele Messi, zástupcu má aj Portsmouth

streda, 24. marec 2010 19:30 | Autor: tomas majernik

Ranking hráčov (3): Na čele Messi, zástupcu má aj Portsmouth
Ranking hráčov (3): Na čele Messi, zástupcu má aj Portsmouth | zdroj: futbolwallpapers.com, www.fanpop.com

Po dlhšej odmlke sa vraciame s naším hodnotením hráčov a ich výkonov za posledný víkend. Dnes tu máme zástupcov zo štyroch líg, ktorým kraľuje vo forme hrajúci Messi.

10. Morgan de Sanctis

 Na desiatej priečke sa umiestnil brankár de Sanctis, muž číslo jedna zo zápasu AC Miláno – Neapol(1:1). Rodák z Guardiagrele v Taliansku je v tejto sezóne oporou Azzurri, čo potvrdil aj proti hviezdam Rossoneri Patovi a Ronaldinhovi. Navyše tak pomohol lídrovi z Interu, ktorý si udržal jednobodový odstup od mestských rivalov. Morgan de Sanctis a jeho desiate miesto.

9. Pablo Daniel Osvaldo

 

Hráči Espanyolu Barcelona si pripísali dôležité tri body, keď na domácom trávniku porazili Sevilu 2:0. Najväčšiu zásluhu na tom mal taliansky útočník Osvaldo, ktorý je u Periquitos na hosťovaní z Bologne. Ten strelil oba góly domácich a pomohol im tak navýšiť ich náskok na zónu zostupu už na osem bodov.

 

8. Sérgio Paulo Barbosa Valente (Duda)

 

Malaga je ďalším tímom La Ligy, ktorému sa po víkende dýcha o niečo ľahšie. Domáca výhra nad Villarrealom(2:0)totiž posunula Boquerones sedem bodov pred osemnásty Valladolid. V tomto zápase si síce oba góly pripísal útočník Nabil Baha, no celú hru Malagy režíroval jediný muž - Duda. A je potrebné povedať, že domáci boli jednoznačne lepším tímom. Preto zaslúžené ôsme miesto pre portugalského stredopoliara Dudu.


7. Lucas Barrios

 

Borussia Dortmund sa v nemeckej Bundeslige doťahuje na pozície zaručujúce Ligu Majstrov najmä vďaka Argentínčanovi Barriosovi, ktorý si v 26 zápasoch za čierno-žltých pripísal už 15 presných zásahov. V priamom boji o pohárovú Európu proti Leverkusenu si bývalý hráč Colo-Colo pripísal dva góly a výraznou mierou tak prispel k víťazstvu Dortmundu v pomere 3:0. Siedme priečka dnes patrí ďalšiemu dvojgólovému strelcovi Lucasovi Barriosovi.


6. David Silva

 

Valencia po návrate Davida Silvu doslova ožila a drží si tretie miesto za dvojicou Real a Barcelona. Jeho presné centre, dravosť a jeden gól pomohli Los Che získať ďalšie dôležité body, tentoraz na domácom štadióne proti Almerii(2:0). Nie je sa tak čo čudovať, že sa znova začína hovoriť o jeho možnom odchode z Mestally. Najnovšie vraj prejavil záujem Manchester United, ktorý je pripravený zaplatiť za služby španielskeho reprezentanta 30 miliónov Eur.


5. Jamie Darryl O`Hara

 Portsmouth má po arbitráži a následnom odpočítaní deviatich bodov po sezóne. Je to tak po prvýkrát v histórii Premier League, keď o zostupujúcom doslova rozhodla komisia. Následné povolenie predávať hráčov aj mimo prestupového obdobia tak bude mať pre Pompey zrejme likvidačné následky. Jamie O`Hara a jeho spoluhráči ale proti Hullu ukázali vôľu bojovať a po dobrom výkone si pripísali výhru 3:2.Najvačší podiel na tomto úspechu mal práve stredopoliar O`Hara, ktorý režíroval hru domácich a navyše si v 88. minúte pripísal vyrovnávajúci gól na 2:2po nádhernom priamom kope. Jasný odkaz do Tottenhamu pre Herryho Redkanppa, odkiaľ Jamie odišiel na hosťovanie do Portsmouthu. No a u nás zaslúžené piate miesto.


4. Adrián Colunga Peréz

 

Hráči Zaragozy síce podľahli Barcelone 4:2, no svojim výkonom určite potešili. Oba góly domácich si pripísal Adrián Colunga, ktorý proti Blaugranas nastúpil až v 62. minúte. Následne v rozmedzí piatich minút stiahol španielsky útočník náskok hostí na jeden gól, no vyrovnať sa mu už nepodarilo. Barca si výhru poistila až v nadstavení, keď skóroval Ibrahimovič z pokutového kopu.


3. Jeremy Menéz

 

Rimania čakali a Menéz sa im za to odvďačil. Jeremy bol spolu s trojgólovým Vučiničom mužom číslo jedna v zápase s Udinese(4:2) a hostia si určite budú len ťažko spomínať na to, kedy ich naposledy niekto takýmto spôsobom doslova rozobral. Vlci ukázali, že aj pri absencii Tottiho vedia hrať útočný futbal s myšlienkou, ktorou bol v nedeľu francúzsky stredopoliar Jeremy Menéz. Po dlhom čakaní tak tretie miesto pre Menéza.


2. Mikel Arteta

 

Everton sa po slabom úvode sezóny prebudil a po návrate viacerých zranených hráčov útočí na pohárovú Európu. Veľký podiel na tom má aj stredopoliar Mikel Arteta, ktorý v posledných zápasoch režíruje hru Toffies, rozdáva milimetrové prihrávky a fanúšikov baví neuveriteľne presnými a technickými priamymi kopmi. A možno aj jeho zásluhou sa Everton opäť prepracuje do budúce ročníka Európskej ligy. Dnes je u nás Arteta na druhom mieste.

 

1. Lionel Messi

 

Messi stihol v zápase so Zaragozou doslova všetko – nebezpečne napádal, vybojoval nespočetné množstvo lôpt, strelil hattrick a prepustil jedenástku Ibrahimovičovi, ktorý si tak po dlhom čase pripísal ligový gól. Zahraničné média hneď zasypali články o tom, že Messi je najlepším hráčom za posledné roky a niektoré dokonca tvrdia, že už v 22 rokoch predčil umenie Maradonu či Pelého. Jedno je však isté, za uplynulý týždeň hráč čislo jedna a rovnako tak prvé miesto v našom rebríčku. Lionel Messi.

 

Kto by podľa Vás nemal v rebríčku chýbať? Vyjadrite sa v komentároch!