Main Content

Ako s z ''The Special One'' Mourinha stal ''The Calm One''?

streda, 22. marec 2017 13:13 | Autor: Jakub Vaverka

Ako s z ''The Special One'' Mourinha stal ''The Calm One''?
Ako s z ''The Special One'' Mourinha stal ''The Calm One''? | zdroj: © TASR

Keď José Mourinho prišiel prvýkrát do Anglicka, povedal novinárom, že je The Special One. Keď sa do Anglicka vrátil druhýkrát, tvrdil, že je The Happy One. Aktuálne hovorí, že sa z neho stal The Calm One, a teda ten, ktorý je pokojný.

Denník The Mirror priniesol rozhovor s trénerom Manchestru United Josém Mourinhom, ktorý s novinármi debatoval na rôzne témy. Jednou z nich bol fakt, že v Chelsea, Interi Miláno či Reale Madrid sa poučil zo svojich prešľapov. „Všetci čakali, že budem problém. Jediný problém, ktorý som však doteraz v United musel riešiť bolo, keď som kopol do fľašky s vodou, ktorá bola predo mnou. Bol som poslaný na tribúnu a zaplatil som pokutu.“

Mourinho nie je svätý a aj počas pôsobenia na Old Trafford už musel niekoľko duelov odpozerať iba z tribúny. Dôvodom boli prevažne komentáre na adresu rozhodcov či práve spomenuté kopnutie do fľaše. „To je môj problém. Keď som trochu frustrovaný, kopem do fľašiek.  Je to však moje jediné stratenie nervov za posledných osem mesiacov. Stal som sa pokojným, stal som sa The Calm One. Istotne po tom, ako som vám to povedal budem teraz hneď pri ďalšej príležitosti vykázaný.“

„Mourinho sa stal mužom, ktorý sa snaží byť opakom toho, čo manažér je Snaží sa byť pokojný (hovorí o sebe v 3. osobe, pozn red.) . Som šťastný za to, ako som sa vyformoval. Dozrel som, som pokojnejší. Dokázal som sa odpojiť od futbalu. Keď som bol mladší, 24 hodín vkuse som o ňom rozmýšľal, dnes dokážem vypnúť,“ prezrádza svoj mentálny rast víťaz Ligy majstrov z roku 2010 s milánskym Interom.

Portugalčan si uvedomuje, že futbal nie je otázka života a smrti. „Víťazstvo pre mňa už neznamená nebo a prehra neznamená peklo. Myslím si, že to, že som pokojnejší a pokoj prenášam aj na tých, čo pre mňa pracujú, mojich hráčov. Ambície mám rovnaké ako predtým. Som stále rovnaký profesionál, akurát dokážem lepšie kontrolovať emócie,“ zakončil.