Main Content

FOTO: Nové korčule Ovečkina sú umeleckým dielom. Dizajnér ich pripravoval 30 hodín! (fotky vnútri)

štvrtok, 23. marec 2017 17:13 | Autor: Dávid Lech

FOTO: Nové korčule Ovečkina sú umeleckým dielom. Dizajnér ich pripravoval 30 hodín! (fotky vnútri)
FOTO: Nové korčule Ovečkina sú umeleckým dielom. Dizajnér ich pripravoval 30 hodín! (fotky vnútri) | zdroj: © TASR

Alexander Ovečkin rád búra zaužívané štandardy a obyčaje v oblasti výstroje. Tentoraz možno spustí hokejovú revolúciu v hokejových korčuliach. Dnes v noci nastúpi v noci proti Columbusu s doslova umeleckým dielom na nohách.

Vlastné motívy kopačiek v NFL už nie sú ničím výnimočným. Tento trend teraz do NHL prináša Alexander Ovečkin, ktorý si dal profesionálne pomaľovať svoje korčule. Výsledok stojí skutočne za to. Na jednej z korčúľ bude mať podobu katedrály Vasila Blaženého z Moskvy, z vnútornej strany sa bude vynímať ruská vlajka. Na druhej korčuli pre zmenu nájdeme z vnútornej strany americkú vlajku a budovu Kapitoly Spojených štátov amerických z Washingtonu.



FOTO: Galéria detailných fotografíí
nových korčulí Alexandera Ovečkina
(zobraziť celú galériu)

Alex je veľmi kreatívna osoba. Jeho vášeň pre to odkiaľ pochádza a kde hrá, nie je tajomstvom a tento dizajn to odráža.“ Kým hviezdy NFL sa o vzhľad svojich kopačiek až tak nestarajú, Alex Ovečkin priamo spolupracoval na tvorbe dizajnu. Umelec Avery, ktorý sa venuje tejto práci strávil pri korčuliach „ruského cára“ 30 hodín. „Je to pravdepodobne najnáročnejšia vec, na akej som kedy pracoval,“ tvrdí a zároveň dodáva: „Existuje množstvo úžasných umelcov, ktorí tvoria brankárske masky, ale korčule sú úplne nová ríša. Rád by som sa stal jej súčasťou,“ tvrdí pre espn.com.

Je otázne či Alexander Ovečkin spustí v NHL revolúciu a po jeho vzore si dajú korčule pokresliť ďalší hokejisti. Je však nutné uznať, že korčule kapitána Washingtonu Capitals vyzerajú úchvatne. Prvýkrát sa s nimi na ľade objaví dnes v noci v spomínanom súboji proti Columbusu Blue Jackets.