Main Content

S Cehlárikom bol Boston lepší. Povolajte ho naspäť, vyzýva klub známy redaktor

štvrtok, 23. marec 2017 16:50 | Autor: Dávid Lech

S Cehlárikom bol Boston lepší. Povolajte ho naspäť, vyzýva klub známy redaktor
S Cehlárikom bol Boston lepší. Povolajte ho naspäť, vyzýva klub známy redaktor | zdroj: © TASR

Boston Bruins čaká v závere sezóny tuhý boj o postupovú miestenku do play-off. „Medveďom“ sa v posledných dueloch nedarí a hokejový expert Steve Conroy odporúča tímu jeden riskantný krok – priviesť späť do prvého tímu Slováka Petra Cehlárika.

Boston prehral tri zápasy v rade a s 82 bodmi má len dvojbodový náskok pred prenasledovateľom New Yorku Islanders, ktorý si rovnako brúsi zuby na účasť vo vyraďovacej časti. Americký celok potrebuje dostať nový impulz. Hokejový expert Steve Conroy vidí najväčší nedostatok v hre Bruins v druhej útočnej formácii, kde pre Čechov Davida Krejčího a Davida Pastrňáka nedokážu nájsť vhodného spoluhráča.

Naposledy v druhej lajne nastupoval Matt Beleskey, ktorý však nenaplnil očakávania. Kandidátmi na túto pozíciu sú aj Ryan Spooner, Frank Vatrano či Drew Stafford. Conroy ale tvrdí, že najlepšou alternatívou by bolo spätné zaradenie Slováka Petra Cehlárika do prvého tímu, ktorý bol s českou dvojičkou slušne zohraný. „Druhá formácia bola najnebezpečnejšia s nováčikom Petrom Cehlárikom na pozícii ľavého krídla. 21-ročný Slovák preukazoval s Čechmi Krejčím a Pastrňákom čoraz väčšiu súhru, pričom lajne poskytoval veľkosť, dobrú víziu i zručnosti na úrovni prvej šestky. Keď hral s Krejčím a Pastrňákom, Bruins dosiahli bilanciu 7 výhier, 3 prehry,“ píše pre stránku bostonherald.com.

Conroy zároveň tvrdí, že existovali dôvody, prečo bol Cehlárik preradený späť na farmu do AHL do tímu Providence. Šlo predovšetkým o menší dôraz, ktorý preukazoval slovenský útočník. Žilinský rodák by si ale zaslúžil ešte jednu šancu. V jedenástich stretnutiach sa síce strelecky nepresadil a do štatistík si zapísal len dve asistencie, no jeho herný prejav bol viac než uspokojivý. „Dať Cehlárikovi šancu stojí za risk,“ uzatvára svoje zamyslenie renomovaný bostonský novinár.