Main Content

Hossa sa dokáže prispôsobiť potrebam tímu. ,,Je to neospevovaný hrdina,'' píše o ňom Chicago Tribute

štvrtok, 23. marec 2017 16:41 | Autor: Dávid Lech

Hossa sa dokáže prispôsobiť potrebam tímu. ,,Je to neospevovaný hrdina,'' píše o ňom Chicago Tribute
Hossa sa dokáže prispôsobiť potrebam tímu. ,,Je to neospevovaný hrdina,'' píše o ňom Chicago Tribute | zdroj: © TASR

Marián Hossa patrí už ôsmy rok medzi opory Chicaga Blackhawks. V tíme odvádza skvelú prácu a aktuálne sa o ňom hovorí ako o neospevovanom hrdinovi amerického celku. Hossa opäť potvrdzuje svoju hráčsku veľkosť a výnimočnosť.

Marián Hossa strávil väčšinu času v organizácii Chicaga Blackhawks v prvých dvoch útočných formáciách. Aktuálne ale prijíma úplne odlišnú rolu v tíme – pravidelne korčuľuje v treťom útoku. „Hossa je neospevovaným hrdinom úspechu Chicaga pre jeho ochotu prijať pozíciu v tretej formácii bez akýchkoľvek výčitiek či sťažností,“ píše s obdivom na adresu nášho hokejistu stránka chicagotribune.com.

Je súčasťou nášho jadra a taktiež jedným z našich lídrov,“ tvrdí krídelník Ryan Hartman a pokračuje: „Odvádza skvelú prácu popri najlepších hráčoch vo formácií a potom príde do našej lajny a má rovnaké očakávania a chce byť strelcom,“ neskrýva obdiv jeho o 16 rokov mladší, 22-ročný spoluhráč.

Pravdou však je, že „Hoss The Boss,“ ako ho mnohí vo veternom meste prezývajú, už nie je tak produktívny ako tomu bývalo v úvodných mesiacoch ročníka. V posledných osemnástich stretnutiach sa do streleckých štatistík zapísal štyrikrát. Na ľade nastupuje s defenzívne zameraným Marcusom Krugerom a Tannerom Kerom. Pre tím ale stále odvádza obrovský kus práce.

Samotnú zmenu vníma aj slovenský veterán: „Teraz je to iná hra. Keď hráte, napríklad, v druhej formácii, hráte viac s pukom a viac minút máte možnosť vytvárať šance, samozrejme, s vyššou produktivitou. Keď ale hráte v tretej lajne, máte trochu inú zodpovednosť. Nechodíte na ľad veľmi veľa a pravdepodobne sa ani nedostanete tak často k puku. Takže trochu prestaviate svoju hru a hráte viac defenzívnu rolu,“ opisuje svoju transformáciu z jedného lídrov produktivity Chicaga na hráča, na ktorého sa jeho tréner Joel Quenneville môže kedykoľvek spoľahnúť.

Z prístupu trenčianskeho odchovanca by si mnohí mohli brať príklad. Máloktorý hráč dokáže zabudnúť na svoje ego a hrať naplno pre svoj klub: „Je to dôležité, keď chceme by úspešní v našej tímovej hre. Môžeme zmeniť všetky štyri formácie a aj tak každá hrá v tempe. Keď hráme hokej so 4 formáciami, sme skutočne nebezpečný a silný tím,“ verí rodák zo Starej Ľubovne svojmu tímu, na ktorý čoskoro čakajú náročné boje v play-off.