Main Content

Píska nám rozhodca, ktorý raz slovenskému futbalu už šťastie priniesol

piatok, 24. marec 2017 10:22 | Autor: Filip Chudý

Píska nám rozhodca, ktorý raz slovenskému futbalu už šťastie priniesol
Píska nám rozhodca, ktorý raz slovenskému futbalu už šťastie priniesol | zdroj: © TASR

Blížiaci sa náš zápas kvalifikácie na Malte zverili kompetentní do rúk neznámeho rozhodcu, ktorý bude debutovať na tejto scéne. No v spojitosti so slovenským futbalom raz už úspešne debutoval...

V nedeľu o 20:45 odohrá slovenská futbalová reprezentácia dôležitý kvalifikačný duel na Malte, ktorý musí zvládnuť, ak si chce udržať reálne postupové nádeje v boji o Rusko 2018. Nominácie oboch tímov sú už známe, pričom už bola zverejnená aj rozhodcovská nominácia na tento zápas, ktorý povedú tureckí rozhodcovia na čele s Alim Palabiyikom.

Ide o medzinárodne málo známeho rozhodcu, pre ktorého bude tento duel dokonca prvým na medzištátnej súťažnej scéne v seniorskej kategórii. Doteraz totiž tento 36-ročný Turek rozhodoval iba kvalifikačné zápasy v kategóriách do 21, 19 a 17 rokov. Na konte má okrem toho aj prípravný zápas Azerbajdžan – Kazachstan, zápasy mládežníckej Ligy majstrov a predovšetkým dva zápasy v skupinovej fáze Európskej ligy.

V tejto súťaži rozhodoval aj predkolá, pričom jedenkrát sa dostal už aspoň aj do predkôl Ligy majstrov, zhodou okolností aj pri tomto jeho debute bol slovenský futbal. Rozhodoval totiž zápas 2. predkola tohto ročníka Ligy majstrov Olimpija Ľubľana – AS Trenčín, v ktorom zástupca nášho futbalu vyhral 4:3. Ak by sa zopakovalo pri jeho ďalšom debute opäť víťazstvo hostí, proti by sme neboli.