Main Content

Poznáme najväčšiu slabinu Connora McDavida

piatok, 24. marec 2017 15:50 | Autor: Dávid Lech

Poznáme najväčšiu slabinu Connora McDavida
Poznáme najväčšiu slabinu Connora McDavida | zdroj: © TASR

Connor McDavid je generačným talentom, ktorý už v mladom veku začína preberať pomyselné žezlo najlepšieho hráča sveta. K dokonalosti mu ale stále ešte niečo chýba. Poznáme jeho najväčšiu hernú slabinu.

Produktivite NHL panuje so ziskom 87 kanadských bodov, ktoré pozbieral za 74 stretnutí. Na konte má 26 gólov a 61 asistencií. V počte gólových prihrávok taktiež kraľuje lige a pokojne ho možno taktiež označiť za najlepšieho korčuliara súčasnosti.

Pri pohľade na jeho hru "slintajú" obdivne prikivujú všetci hokejoví experti a hre kapitána Edmontonu Oilers možno vytknúť len máločo. Predsa ale nájdeme jednu hernú činnosť, v ktorej výrazne zaostáva za svetovou špičkou. A tou sú vhadzovania. Úspešnosť McDavida na buly činí v tejto sezóne len 43,7%. Dovedna absolvoval 743 buly, pre svoj tím ale získal len 325 pukov.

Nejde ale o nič, čo by malo robiť vedeniu klubu veľké starosti. Azda každý jeden mladík mal s buly v úvodných rokoch kariéry problémy. Rovnako aj Sidney Crosby po vstupe do NHL zapadal vo vhadzovaniach medzi podpriemer. Až v rámci letnej prípravy začal spolupracovať s odborníkmi, ktorí mu v tejto hernej činnosti výrazne pomohli. McDavid bude musieť na vhadzovaniach taktiež veľmi výrazne zapracovať. Ide o kľúčovú hernú činnosť zvlášť v play-off či posledných sekundách zápasov. Ani tento herný nedostatok ale nemení nič na fakte, že najmladší kapitán v histórii NHL je výnimočným hokejistom, o ktorom budeme ešte mnoho počuť.