Main Content

Buffon prezradil, kedy plánuje ukončiť kariéru. „Možno ju ukončím ako Zidane,'' smeje sa

nedeľa, 26. marec 2017 14:41 | Autor: Dávid Lech

Buffon prezradil, kedy plánuje ukončiť kariéru. „Možno ju ukončím ako Zidane,'' smeje sa
Buffon prezradil, kedy plánuje ukončiť kariéru. „Možno ju ukončím ako Zidane,'' smeje sa | zdroj: © TASR

Gianluigi Buffon je vyše dekádu jedným z najlepších futbalových brankárov na svete. Vo veku 39 rokov ale reálne začína uvažovať o konci kariéry. Charizmatický Talian prezradil, kedy plánuje zavesiť kopačky na klinec a taktiež vtipkoval, že kariéru možno ukončí ako Zinedine Zidane.

Na tlačovej konferencii mal brankár Juventusu Turín pred médiami veľmi dobrú náladu. Okrem talianskeho pôsobenia v kvalifikácii na MS 2018 sa venoval aj svojej budúcnosti. „Ako si predstavujem svoj posledný zápas?“ „hodil“ do pléna rečnícku otázku. „Možno sa rozlúčim ako Zidane, odhlavičkujem niekoho na ihrisku!“ zaspomínal si na legendárne ukončenie kariéry francúzskej legendy z finále Majstrovstiev sveta vo futbale 2006, kde o titul bojovalo práve Taliansko s Francúzskom.

Vzápätí ale zvážnel a (ne)oficiálne prezradil, kedy plánuje ukončiť svoju bohatú futbalovú kariéru: „Predtým, než budem myslieť na to, ako ukončím kariéru, potrebujeme sa dostať na MS 2018 v Rusku. Môj posledný zápas by tak mohol byť možno na Majstrovstvách sveta,“ prezradil a druhým dychom dodal: „Ešte stále mám trochu času o tom popremýšľať,“ cituje slová populárneho „Gigiho“ stránka football-italia.net