Main Content

Chára ďalším Slovákom nominovaným na prestížne ocenenie v NHL!

streda, 29. marec 2017 12:36 | Autor: Dávid Lech

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: © TASR

Zdeno Chára sa dočkal veľkej pocty. Stal sa ďalším Slovákom, ktorý bol nominovaný na prestížne ocenenie v NHL.

Len nedávno Chicago Blackhawks do nominácie na zisk Bill Masterton Trophy dosadilo slovenského útočníka Mariána Hossu. O rovnakú trofej sa bude uchádzať ďalší Slovák, a to kapitán Bostonu Bruins, Zdeno Chára.

Slovenský obor sa radí medzi päť najstarších hráčov v zámorskej profilige a už jedenásty rok plní v tíme „medveďov“ funkciu kapitána. Ocenenie získava hokejista, ktorý v sebe spája hokejové majstrovstvo s vytrvalosťou a oddanosťou hokeju. Práve táto veta charakterizuje aj trenčianskeho rodáka, ktorý rok čo rok v lete veľmi tvrdo pracuje na svojej kondičke. Neváha bicyklom zjazdiť horské etapy Tour de France či vytrvalostne behať až do úmoru.

Veľkú oddanosť i odhodlanie Cháru tak teraz môže byť ocenené aj prestížnou trofejou. „Od prvého dňa v NHL až po dnešok bolo pre mňa skutočným nadšením hrať v tejto lige. Je to pre mňa obrovská česť, že som nominovaný. Vždy som sa pýšil tým, že k mojej práci pristupujem profesionálne a robím ju správne. Urobím si svoju prácu na ľade i mimo neho,“ povedal pre csnne.com a vzápätí dodal: „Užívam si čas s mojím tímom a spoluhráčmi. Pracujem každý deň na tom, aby som sa stále zlepšoval. Zbožňujem túto hru a milujem všetko, čo prináša.

Najhorúcejším slovenským „želiezkom v ohni“ na zisk Bill Masterton Trophy bol donedávna brankár Peter Budaj, ktorého ale o veľkú šancu uspieť v hlasovaní pripravil prestup z Los Angeles Kings do Tampy Bay Lightning, ktorá na ocenenie nominovala svojho kapitána Stevena Stamkosa. LA Kings pre zmenu nominovali svoju nedávnu posilu Jaromea Iginlu.