Main Content

Kašpar ľutuje odchod zo Slovana. V Moskve si prešiel peklom

streda, 29. marec 2017 15:07 | Autor: Dávid Lech

Kašpar ľutuje odchod zo Slovana. V Moskve si prešiel peklom
Kašpar ľutuje odchod zo Slovana. V Moskve si prešiel peklom | zdroj: © TASR

Lukáš Kašpar po výborných výkonoch v bratislavskom Slovane odišiel pred novou sezónou do moskovského Dynama. Tento krok ale veľmi ľutuje. V metropole Ruska zažil najhorší angažmán v kariére.

Som rád, že už som z Dynama preč,“ povedal v úvode rozhovoru pre českú stránku sport.cz český útočník, ktorý vlaňajší ročník strávil v bratislavskom Slovane, kde patril medzi kľúčových hráčov. Kvalitné výkony v Bratislave mu vyniesli angažmán v ambicióznom tíme Dynama Moskva. S odstupom času ale český krídelník hovorí o svojom najhoršom angažmáne v kariére.

Nezapáčil som sa jednému človeku, ale tak to v Rusku chodí. Bohužiaľ neviem, prečo sa to stalo, ale hokejové dôvody nehrali rolu,“ poukázal rodák z Mostu na generálneho manažéra Andreja Safronova, ktorý mal od novej posily veľmi neobvyklé požiadavky: „Najskôr som ochorel a mal som angínu, čo sa môže stať kedykoľvek hocikomu. Potom odo mňa zrazu chcel, aby som sa oholil. Hovoril som si, že je to úplná blbosť, veď s dlhými fúzmi som hral aj vlani a do Dynama ma vzali. Zozačiatku to možno bral ako vtip, no tým to možno všetko odštartovalo,“ zamýšľa sa šikovný útočník.

31-ročný český reprezentant šokoval hokejovú verejnosť svojím ďalším opisom pôsobenia v Moskve: „Neskôr prišli problémy s doktormi, ktorí na mňa tlačili, aby som hral, hoci som nebol úplne fit. Vyplynulo z toho ďalšie zranenie a už to bolo v žumpe,“ opisuje divné praktiky ruského celku, ktorý sa Čecha snažil vyplatiť zo zmluvy, no nebol ochotný mu vyplatiť zvyšok peňazí z kontraktu.

Produktívneho hokejistu tak na jeden zápas poslali na farmu. Neskôr sa Kašpar do prvého tímu vrátil, no klub ho zaradzoval pravidelne medzi zdravých náhradníkov. Na tripy chodil len ako na výlety – bez reálnej šance zasiahnuť do deja zápasu.

Situácia sa ale neskôr obrátila. Kašpar sa však z priaznivých podmienok netešil dlho. „Po Vianociach sa mi začalo dariť, celá päťka hrala dobre. Lenže potom prišlo play-off a zase som bol na lavičke. A nikto mi nič nevysvetlil. V Rusku proste občas veci logiku nedávajú,“ zamýšľa sa bývalý hokejista San Jose Sharks, ktorý má ešte rok platnú zmluvu v Moskve. Pokračovanie kariéry v tíme Dynama ale rázne odmieta: „Pokračovať tam nebudem,“ tvrdí a druhým dychom sa vyjadruje k svojej ďalšej budúcnosti v KHL: „V Rusku to nie je všade rovnaké. Uvidíme, čo príde na stôl, a potom sa budem rozhodovať,“ uzavrel svoje šokujúce rozprávanie o fungovaní jedného z najúspešnejších klubov Kontinentálnej hokejovej ligy.