Main Content

Messi sa bráni a tvrdí, že rozhodcovi nenadával

štvrtok, 30. marec 2017 11:03 | Autor: Jakub Vaverka

Messi sa bráni a tvrdí, že rozhodcovi nenadával
Messi sa bráni a tvrdí, že rozhodcovi nenadával | zdroj: © TASR

Štvorzápasový dištanc od FIFA pre Lionela Messiho za urážky asistenta rozhodcu vyvolal vo futbalovom svete veľkú vlnu diskusie. Nadával Argentínčan skutočne arbitrovi alebo je jeho trest neoprávnený?

Argentína porazila v kvalifikačnom zápase Čile tesne 1:0, pričom Lionel Messi sa stal jediným strelcom stretnutia. V druhom polčase sa však dostal do potýčky s asistentom rozhodcu, pričom ho vraj mal vulgárne uraziť. Vedenie futbalovej federácie FIFA toto konanie nenechalo nepovšimnuté a päťnásobného najlepšieho hráča na svete federácia tvrdo potrestala.

Messi dostal štvorzápasový dištanc, pričom prvý duel bez jeho účasti Argentínčania prehrali na pôde Bolívie 0:2. V tabuľke kvalifikačnej skupiny im patrí momentálne piata priečka.  Táto pozícia by Albicelestes na priamy postup na MS do Ruska nestačila.

Útočník FC Barcelona sa bráni a tvrdí, že neurážal asistenta rozhodcu. Jeho slová priniesol denník La Nación. „Moje slová neboli adresované asistentovi rozhodcu, hovoril som ich do vetra,“ prehlásil najlepší strelec FCB v prebiehajúcom ročníku.

„Sme prekvapení rozhodnutím, ktoré bolo oznámené. Sme nahnevaní, toto sa nerobí. Budeme na FIFA apelovať, aby bol trest znížený. Nesúhlasíme s ním,“ prehlásil sekretár argentínskeho futbalového zväzu Jorge Miadosqui.