Main Content

Neuveriteľné. O postupe v play-off v Kanade rozhodol hod mincou!

piatok, 31. marec 2017 18:48 | Autor: Dávid Lech

Neuveriteľné. O postupe v play-off v Kanade rozhodol hod mincou!
Neuveriteľné. O postupe v play-off v Kanade rozhodol hod mincou! | zdroj: pixabay

Kanada je kolískou hokeja, no tentoraz sa postarala o poriadne bizarnú kuriozitu. V mládežníckej lige o postupe v play-off rozhodoval hod mincou.

Kým v Nórsku len nedávno čakali v predĺžení za rozhodujúcim gólom do 218. minúty, v mládežníckej súťaži v kanadskom Calgary rozhodol o osude stretnutia hod mincou. Súboj mladých hráčov z Buffala Wranglers a Calgary Royals sa v  štvrťfinálovom zápase skončil nerozhodne 4:4. Keďže organizátorov turnaja tlačil čas, namiesto 10-minútového predĺženia nasledovali nájazdy.

Po troch samostatných nájazdoch na každej strane ale duel stále nenašiel rozuzlenie a tak na radu prišiel bizarný verdikt – o postupujúcom rozhodne hod mincou. Túto nezmyselnú lotériu zvíťazili hráči Buffala Wranglers, ktorí sa tak dostali medzi najlepšie kvarteto tímov.

Chlapci celú sezónu výborne pracovali, tešili sa na tento víkend a potom im všetko vezme hod mincou. Je ťažké sa takto lúčiť so sezónou,“ povedal tréner Jarvis Bender, ktorý len márne hľadal športovejšie riešenie nerozhodného stavu – ľad pre mladíkov bol totiž rezervovaný len do pol desiatej večer. „Hokeju som sa venoval od troch rokov, s deťmi pracujem štvrtý rok, takže sa okolo hokeja motám už 23 rokov a nikdy som nič podobné nevidel,“ dodáva pre calgarysun.com.

Mladí hokejisti sa ale s celou situáciou veľmi rýchlo vyrovnali: „Deti majú pomerne krátku pamäť a rýchlo sa z toho dostali,“ uzatvára celú situáciu. Rodičia malých hokejistov ale nespravodlivosť znášajú omnoho ťažšie a na sociálnych sieťach píšu kritické komentáre k organizátorom turnaja, ktorí sa rozhodnutím zápasu hodom mincou postarali o jednu z najkurióznejších udalostí hokejovej histórie.