Main Content

Pôjdu dresy Hossu a Cháru pod stropy arén NHL?

sobota, 1. apríl 2017 14:47 | Autor: Dávid Lech

Pôjdu dresy Hossu a Cháru pod stropy arén NHL?
Pôjdu dresy Hossu a Cháru pod stropy arén NHL? | zdroj: © TASR

Po ukončení kariéry Patrika Eliáša by malo vedenie New Jersey Devils skôr či neskôr vyvesiť pod strop arény jeho dres s číslom 26. Ktorý z aktívnych hráčov by sa mohol dočkať rovnakej pocty? V zámorí o tom búrlivo diskutujú a v hre sú aj dve slovenské mená.

Meno Patrika Eliáša by sme mohli pokojne považovať za synonymum slova vernosť či lojálnosť. Celú svoju kariéru v NHL strávil v organizácii New Jersey Devils. Celkovo odohral 1240 stretnutí so ziskom 1025 kanadských bodov (408+617). Dvakrát sa radoval zo zisku Stanley Cupu a v 40 rokoch sa rozhodol definitívne zavesiť korčule na klinec.

Nik nepochybuje o tom, že vedenie klubu vyvesí jeho dres s číslom 26 pod strop Prudential Center. V zámorí sa začalo diskutovať o tom, ktorí aktívni hráči by sa mohli dočkať rovnakej pocty vo svojich tímoch.

Vyše dekádu je kapitánom Bostonu, Chára doviedol Bruins k Stanley Cupu a tiež je tretím najproduktívnejším obrancom histórie klubu (bez zarátania Dita Clappera a Milta Schmidta, ktorí hrali aj útočníka, aj obrancu). Chára bol od svojho príchodu základným kameňom Bruins a tímu pomohol v mnohých ohľadoch. V histórii Bostonu bolo 18 hráčov, ktorí nosili číslo 33, no po odchode Cháru si ho už neoblečie nik,“ berie redaktor Jared Clinton na stránke thehockeynews.com vyvesenie dresu Slováka pod strop bostonskej TD Garden ako samozrejmosť.

Pri tíme Chicaga Blackhawks je zapísaná trojica Duncan Keith, Patrick Kane a Jonathan Toews. Pravdou však je, že leví podiel na úspechoch „jastrabov“ majú aj ďalší hráči vrátane Mariána Hossu: „Je takmer isté, že Keith, Toews a Kane uvidia visieť svoje dresy vedľa ďalších legiend Blackhawks. Získali tri Stanley Cupy. Je tu však záludná vec, a to kto sa toho nedočká? K spomínanej trojici by sa mohli pripojiť aj Corey Crawford, Brent Seabrook a Marián Hossa. Hossa má namierené do Siene slávy a je taktiež blízko k 25. miestu v historickej produktivite klubu. Seabrook je lídrom na ľade i mimo neho a Crawford je podceňovaná istota v bráne. Taktiež má druhý najvyšší počet víťazstiev v histórii klubu. Keď skončí éra týchto hráčov, podkrovie United Center by malo byť obalené dresmi,“ tvrdí Clinton, ktorý si myslí, že Marián Hossa má veľkú šancu stať sa členom hokejovej Siene slávy.

Hráči, ktorí by sa mohli dočkať vyvesenia svojho dresu pod strop arény podľa thehockeynews.com:

Anaheim Ducks – Corey Perry, Ryan Getzlaf
Arizona Coyotes – Shane Doan
Boston Bruins – ZdenoCHÁRA
Chicago Blackhawks – Duncan Keith, Patrick Kane, Jonathan Toews
Detroit Red Wings – Henrik Zetterberg
Los Angeles Kings – Drew Doughty, Anže Kopitar
Minnesota Wild – Mikko Koivu
Montreal Canadiens – Carey Price
New York Rangers – Henrik Lundqvist
Ottawa Senators – Erik Karlsson
Pittsburgh Penguins – Sidney Crosby, Jevgenij Malkin
San Jose Sharks – Joe Thornton, Patrick Marleau
Vancouver Canucks – Daniel a Henrik Sedinovci
Washington Capitals – Alexander Ovečkin