Main Content

Ostrá kritika hry Mariána Gáboríka: Len si tak postáva!

sobota, 1. apríl 2017 15:55 | Autor: Dávid Lech

Ostrá kritika hry Mariána Gáboríka: Len si tak postáva!
Ostrá kritika hry Mariána Gáboríka: Len si tak postáva! | zdroj: © TASR

Los Angeles Kings sa tento rok vôbec nedarí. Kalifornský redaktor Jim Ellis prezradil sedem dôvodov, prečo je tomu tak – do výberu sa dostali hneď dvaja slovenskí hokejisti, pričom Marián Gáborík sa musel podrobiť tvrdej kritike.

Los Angeles Kings aktuálne stráca na postup do play-off priepastných osem bodov a jeho účasť vo vyraďovacej časti sa pohybuje už len v teoretickej rovine. Redaktor Jim Ellis, ktorý má celok „kráľov“ pod drobnohľadom napísal 7 dôvodov, prečo sa „kráľom“ vôbec nedarí:

1. Kings zaplatili Anžemu Kopitarovi príliš veľa peňazí. Slovinec ani zďaleka nie je taký produktívny, ako by sa očakávalo.

2. Tím už nemá Milana Lucica a Vincenta Lecavaliera. Obaja hráči opustili organizáciu a s nimi odišla aj veľká dávka energie, ktorú na ľade prinášali.

3. Odchod komentátora Boba Millera, ktorý bol „srdcom“ klubu. Vždy vedel správne povzbudiť i vyburcovať hráčov Kings. Po jeho odchode do dôchodku je to však už minulosťou.

4. Výmena náhradníka Petra Budaja do Tampy Bay Lightning za Bena Bishopa. Podľa Ellisa šlo o vôbec najzásadnejšiu chybu: „Vymenili sme hráča, ktorý sa za náš tím bil so všetkým, čo mal... Za toho vysokého chlapíka. Som presvedčený, že to otriaslo kabínou, hoci niekto s tým nebude súhlasiť, no nik o tom nehovorí. Mohli ste si všimnúť, že skutočný pokles prišiel práve v čase tejto výmeny,“ píše na stránke calisportsnews.com.

5. Marián Gáborík je mimo formy. Redaktor podrobil ostrej kritike aj slovenského krídelníka: „Marián Gáborík si len tak postáva a sleduje hru. Možno je zranený a to je dôvod jeho zníženej produktivity, no prečo ho potom nechávame hrať?“ povedal na margo trenčianskeho odchovanca, ktorý v 53 stretnutiach pozbieral 21 bodov za 10 gólov a 11 asistencií.

6. Kings začali vyzerať viac ako tím AHL. K prvému tímu sa pripojilo viacero hráčov z farmy z Ontaria Reign, ktorí sa uspokojili s hrou v NHL a postup do play-off sa pre nich stal len príjemným bonusom.

7. Tréner Darryl Sutter je vyrovnaný s prehrami. Ellisovi sa taktiež zdá, že tréner Darryl Sutter má síce charizmu, no príliš sa „spriatelil“ s prehrami a hráčom nedodával dostatok „iskry.“