Main Content

Baez sa obrátil na hráčsku asociáciu a v Trenčíne už skončil!

nedeľa, 2. apríl 2017 13:21 | Autor: Filip Chudý

Baez sa obrátil na hráčsku asociáciu a v Trenčíne už skončil!
Baez sa obrátil na hráčsku asociáciu a v Trenčíne už skončil! | zdroj: © TASR

Niekdajšia hviezda AS Trenčín Aldo Baez sa dostal s týmto klubom do sporu, ktorý pomohla vyriešiť až hráčska asociácia. O čo išlo?

Únia futbalových profesionálov (ÚFP) informovala o ďalšom prípade, keď sa na nich obrátil hráč našej najvyššej súťaže a pomohli mu vyriešiť spor s klubom. Tentoraz sa jednalo o Alda BaezaAS Trenčín. „Klub mu oznámil, že s jeho službami v áčku napriek platnej zmluve do konca aktuálnej sezóny už nepočíta a nariadil mu tréning za mužstvo FKS Nemšová hrajúce v 3. lige. Aldo od začiatku komunikoval so zástupcom ÚFP, ktorý odporučil hráčovi, aby sa naďalej zúčastňoval na tréningoch áčka AS Trenčín a žiadal o doručenie písomných dôvodov pre vyradenie z tímu,“ uviedla stránka ÚFP.

„Postupoval som na základe rady od zástupcu ÚFP, čo sa v klube stretlo s podráždenou reakciou, najmä po tom, ako som nesúhlasil s tréningom v klube FKS Nemšová. Keďže som bol zmluvne viazaný len s AS Trenčín, ÚFP identifikovalo, že klub ma bez môjho súhlasu nemôže nútiť trénovať alebo nastupovať za iný klub,“ vyjadril sa pre stránku ÚFP Baez. 

Stránka ÚFP tiež píše o tom, že identifikovala viacero pochybení zo strany klubu, keďže ten uzatvoril v rozpore so zákonom o športe zmluvu s hráčom ako so SZČO a zároveň si klub dlhodobo neplnil odvodové povinnosti. „Po tlaku zo strany hráča mu klub nariadil individuálny tréning, ktorý však vzhľadom na absenciu cieľa, absenciu identifikácie objektívnych dôvodov a neproporcionálny rozsah (tri tréningy denne) bol nariadený jednoznačne účelovo a svojvoľne.  Po tom, ako klub obdržal oficiálnu výzvu ÚFP na zdržanie sa porušovania zmluvných povinností, došlo k okamžitému zmierlivému rozviazaniu hráčskej zmluvy so záväzkom klubu uhradiť zostávajúcu hodnotu zmluvy,“ píše sa na ufp.sk.