Main Content

Slovensko stúpne v rebríčku FIFA, patríme do širšej svetovej špičky!

nedeľa, 2. apríl 2017 14:23 | Autor: Filip Chudý

Slovensko stúpne v rebríčku FIFA, patríme do širšej svetovej špičky!
Slovensko stúpne v rebríčku FIFA, patríme do širšej svetovej špičky! | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia si po marcových medzištátnych zápasoch polepší v rebríčku FIFA. Aké lichotivé miesto nám bude patriť?

V aprílom vydaní rebríčka FIFA, ktorý by mal byť oficiálne zverejnený vo štvrtok, pôjde slovenská reprezentácia podľa prepočtov z marcových medzištátnych stretnutí nahor o dve miesta. A hoci by sme mali mať o sedem bodov (846) menej ako v marci, nezabráni to faktu, že budeme po novom na 23. mieste. Stále sa tak nachádzame v širšej svetovej špičke, keďže najbližší svetový šampionát má 32 účastníkov.

Výhra na Malte 3:1 síce nebola tak dobre bodovo ohodnotená, ako naše zisky stred štyroch rokov, preto ten bodový prepad, ale keďže krajiny v rebríčku okolo nás sú na tom horšie, dostaneme sa dopredu. Konkrétne preskočíme Ekvádor, Írsko a Holandsko (to padne až na 32. priečku) a pred nás poskočí Turecko.

Nový rebríček FIFA bude mať aj nového lídra, ktorým sa stane Brazília, prvý postupujúci na MS v Rusku. Brazílčania vystriedajú na čele Argentínu,  tretie bude Nemecko a elitnú desiatku doplnia postupne Čile, Kolumbia, Francúzsko, Belgicko, Portugalsko, Švajčiarsko a Španielsko. Na svoje najlepšie umiestnenie v histórii sa dostane Poľsko, ktoré bude 11. Pre zaujímavosť ešte poradie ďalších našich susedov: 31. Maďarsko, 36. Rakúsko, 37. Ukrajina a 46. Česko. Naši kvalifikační súperi budú na tom nasledovne: 14. Anglicko, 55. Slovinsko, 59. Škótsko, 101. Litva a 182. Malta.