Main Content

Podľa počítača naše šance na MS stúpajú, ale do Ruska nepostúpime!

nedeľa, 2. apríl 2017 15:02 | Autor: Filip Chudý

Podľa počítača naše šance na MS stúpajú, ale do Ruska nepostúpime!
Podľa počítača naše šance na MS stúpajú, ale do Ruska nepostúpime! | zdroj: © TASR

Kvalifikácia na MS 2018 sa síce uzavrie až koncom roka, ale už sa robia odhady účastníkov. Podľa počítačovej simulácie Slovensko do Ruska nepostúpi, ale má to byť tesné.

Boje o svetový šampionát 2018 v Rusku pokračovali v minulých dňoch ďalšími zápasmi. Tie opäť trochu premiešali kartami, pričom tie postupové sa definitívne rozdajú do konca tohto roka. No poznáme už prvého istého postupujúceho, ktorým je Brazília. Stránka Football rankings vykonala po marcových duelov ďalší odhad účastníkov na základe počítačovej simulácie, do ktorej zahrnula aktuálne ELO hodnotenie, ktoré vzniká na základe všetkých medzištátnych zápasov.

Ak by mala byť počítačová simulácia správna, toto bude spolu s Ruskom menoslov účastníkov MS 2018:

AFC: Irán, Japonsko, Kórejská republika, Austrália, Saudská Arábia
CAF: Egypt, Nigéria, Pobrežie Slonoviny, DR Kongo, Senegal
CONCACAF: Mexiko, Kostarika, USA
CONMEBOL: BRAZÍLIA, Kolumbia, Čile, Uruguaj, Argentína,
UEFA: Nemecko, Poľsko, Francúzsko, Anglicko, Španielsko, Švajčiarsko, Belgicko, Chorvátsko, Írsko, Taliansko, Portugalsko, Srbsko, Island

Oproti novembrovej analýze sa zmenili len tri tímy. Po novom podľa počítača Srbi postúpia na úkor Holandska, Senegal namiesto JAR a medzikontinentálnu baráž má lepšie zvládnuť Saudská Arábia na úkor Panamy.

Po marcových zápasoch dáva počítačová simulácia najväčšie postupové šance okrem istej Brazílie Mexiku (99,89%), Nemecku (99,81%), Iránu (99,46%) a Poľsku (98,08%). Náš kvalifikačný súper Anglicko vraj postúpi na 96,25%.

Slovensko má v tejto chvíli postupovú šancu vyčíslenú na 23,81%, čo znamená, že naše šance opäť stúpli, veď na konci jesenných kvalifikačných bojov boli na úrovni 17,7%. Podľa počítača pritom od druhého postupu na MS ďaleko nie sme, pretože Island, ktorý by mal byť v tejto chvíli ako posledný postupujúci z Európy, má odhadnutú postupovú šancu na 36,04%. Za ním sú tesne Bosna a Hercegovina a Švédsko, pričom my sme tretí pod postupovou čiarou v rámci UEFA.