Main Content

Americký novinár, ktorý položil Schweinsteigerovi hlúpu otázku, sa ospravedlnil a všetko vysvetlil

pondelok, 3. apríl 2017 11:03 | Autor: Jakub Vaverka

Americký novinár, ktorý položil Schweinsteigerovi hlúpu otázku, sa ospravedlnil a všetko vysvetlil
Americký novinár, ktorý položil Schweinsteigerovi hlúpu otázku, sa ospravedlnil a všetko vysvetlil | zdroj: © TASR

Počas uplynulého týždňa absolvoval nemecký futbalista Bastian Schweinsteiger prvú tlačovú konferenciu ako hráč amerického Chicaga Fire. Nechceným hrdinom tlačovky sa však stal reportér, ktorého kvôli nepodarenej otázke spoznal celý svet.

Reportér Derek Henkle sa bývalého nemeckého reprezentanta opýtal, či si myslí, že má Chicago Fire šancu vyhrať blížiace sa majstrovstvá sveta. Okolo celej udalosti sa vytvorila veľká mediálna bublina a video z „miesta činu“ sa stalo virálne. S odstupom niekoľkých dní dal pomýlený reportér o sebe opäť vedieť, pričom tento raz do celej udalosti prilial viac svetla.



VIDEO: Americký novinár sa spýtal
Schweinsteigera, či môže vyhrať
s Chicago Fire majstrovstvá sveta

„Ďakujem môjmu futbalovému mentorovi Bastianovi Schweinsteigerovi za prijatie ospravedlnia. Sadnem si a budem študovať informácie o Chicagu Fire a Major League Soccer,“ napísal Henkle na svojom profile na sociálnej sieti Twitter.

„Naozaj mi je veľmi ľúto, ak som niekoho urazil. Ako video reportér zameraný na všeobecný obsah som zisťoval o čo sa vlastne jedná až na tlačovej konferencii,“ vysvetľoval Derek Henkle pre denník the Telegraph dôvod svojho zaváhania.

„Pomýlil som si mená trofejí a veľmi oceňujem, že mi to Schweinsteiger priamo na mieste objasnil. Bolo to pekné gesto. Moja otázka nemala zmysel, no aspoň ma to primälo k tomu, aby som sa vo futbalovej oblasti viac vzdelal,“ sypala si popol na hlavu jedna z hviezd internetu uplynulých dní.