Main Content

Ideálna zostava 25. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 3. apríl 2017 13:17 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 25. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 25. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po reprezentačnej prestávke sa na čele tabuľky nič nezmenilo, iné sú len bodové rozdiely v boji o pohárovú Európu. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

František Plach (Senica) – Kvôli zdravotných problémoch Michala Šullu dostal priestor a svojej šance sa chytil. Proti Michalovciam sa rozhodne nenudil, hostia to naňho často skúšali, ale ani raz neuspeli. Plach bol základom ďalšieho víťazstva najväčšieho jarného prekvapenia.

Obrancovia

Boris Sekulič (Slovan) – Šláger kola začal na pravom kraji obrany, ale už po úvodnej štvrťhodine sa musel presunúť do jej stredu. Tam pomohol vygumovať domáceho útočníka Bernadinu, ale to nebolo všetko. Bol totiž nebezpečný aj pre bránu súpera, keď predviedol viacero útočných výpadov.

Denis Vavro (Žilina) – Po zranení sa vrátil do žilinskej obrany, ktorá aj so šťastím prvýkrát na jar neinkasovala, hoci akcie Prešovčanov nešli cez jeho priestor. Naopak, on sa pokúšal ohroziť bránu súpera, až sa dočkal gólovej odmeny na 2:0. Práve tento presný zásah definitívne zlomil odpor hostí.

James Alexander Lawrence (Trenčín) – Trenčianska defenzíva po dlhej dobe pracovala tak, že nedostala gól, na čom mal Lawrence svoj podiel, keď zastavil aj niektoré zakončenia domácich. Navyše bol to práve tento Angličan, kto založil obe gólové akcie, pri prvej dokonca s asistenciou.

Stredopoliari

Filip Hlohovský (Žilina) – Aj keď mu prvý polčas proti Prešovu, podobne, ako celej Žiline veľmi nevyšiel, keďže východniari boli domácim minimálne vyrovnaným súperom, nakoniec sa tešil z troch bodov za tri góly, pričom pri dvoch bol aj on. Na poisťovací Vavrovi prihral a pred tretím bol kľúčový jeho dobre zahraný priamy kop.

Desley Ubbink (Trenčín) – Tento holandský stredopoliar bol pre Trenčanov v Zlatých Moravciach rozdielovým hráčom. Bol to totiž práve Ubbink, kto zaznamenal víťazný gól, ale to nebolo všetko. V druhom polčase totiž jeho kolmá prihrávka na Beridzeho bola základom druhého gólu hostí.

Miloš Kratochvíl (Senica) – Odchovanec Plzne aktuálne hosťuje v Senici a Záhorákom sa to vypláca. Svoju dôležitosť v strede poľa ukázal aj proti Michalovciam. Zemplínčania boli síce lepší, ale domáci dokázali v bloku odolávať. Navyše Kratochvíl sa postaral o jediný gól stretnutia, keď umne zatočil loptu do siete z priameho kopu.

Seydouba Soumah (Slovan) – Síce pomaly, ale za to pevným krokom sa približuje k prvému miestu v tabuľke strelcov, keď v šlágri kola strelil ďalší a otvoril ním skóre. No na jar góly nielenže dáva, ale ich aj pripravuje, veď víťazný gól v Podbrezovej zariadil z veľkej časti práve Soumah, strelec Schet už len dokopol loptu do prázdnej brány.

Peter Gál-Andrezly (Ružomberok) – V dôležitom súboji o pohárovú Európu proti Trnave bol mimoriadne aktívny. Hlavne vďaka nemu ľavá strana Liptákov robila hosťom veľké problémy. Na konci prvého polčasu síce jeho gólové zakončenie spred bránkovej čiary upratal Godál, ale Gál-Andrezly neskôr na jediný gól duelu prihral.

Útočníci

Jakub Mareš (Ružomberok) – Skúsený český futbalista opäť dokázal, aký je pre Liptákov v tejto sezóne dôležitý. Tí mali síce proti Trnave prevahu, lenže nebyť Mareša, možno by sa nepremietla aj do gólového vyjadrenia. Bol to totiž práve on, kto strelil jediný gól duelu, hoci mohol pridať aj druhý.

Tamás Priskin (Slovan) – Tomuto maďarskému reprezentantovi ide na jar karta a pôsobí oproti jeseni, akoby bol vymenený. V Podbrezovej prihral na úvodný gól stretnutia Soumahovi a neskôr sa aj sám gólovo presadil, keď z rohu po osi Čavrič-Oršula-Kóňa sa dostala lopta k nemu, čo využil.