Main Content

Pep Guardiola si za letnú prioritu určil trio anglických hráčov

pondelok, 3. apríl 2017 14:08 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola si za letnú prioritu určil trio anglických hráčov
Pep Guardiola si za letnú prioritu určil trio anglických hráčov | zdroj: © TASR

Britské média informujú, že tréner Manchestru City, Pep Guardiola, plánuje v letnom prestupovom období získať tri zvučné mená, ktoré disponujú vysokou kvalitou a tiež navýšia počet domácich hráčov v kádri.

Plátok Manchester Evening News v nedeľu informoval, že už o niekoľko mesiacov sa na trase Londýn – Manchester môže udiať prestup leta. Hlavný dôvod má byť fakt, že v kádri „The Sky Bluers“ aktuálne hrajú len traja anglickí futbalisti a klub si toto číslo žiada navýšiť. Známy žurnalista James Robson zo spomínaného denníku prezradil, že vedenie Manchestru City má v pláne zainvestovať do tria hviezd z Tottenhamu Hotspur - Dele Alliho, Kylea Walkera a Dannyho Rosea.

Vo všetkých troch prípadoch ide o hlavné opory klubu z White Hart Line, ktorých sa tréner ani vedenie nebude chcieť vzdať, no o prípadné problémy „kohútov” s ich udržaním sa majú postarať arabské milióny, ktorých je City ochotné investovať naozaj veľa.

Prvoradý má byť zisk dua obrancov, keďže aktuálni krajní obrancovia City majú čoraz vyšší vek a klesajúcu výkonnosť. Kyle Walker má 26 rokov a v Premier League je jedným z najkvalitnejších obrancov vôbec. Opora anglickej reprezentácie je na pravej strane ihriska ťažko premožiteľná a tiež disponuje veľkou výdržou, čo by privítal každý tréner.

Na ľavej strane operuje Danny Rose, ktorý v tejto sezóne predvádza oslnivé výkony a okrem asistencií pridáva aj góly. Anglický reprezentant by mal byť podľa informácií na rozdiel od Walkera viac dostupným, no aj tak bude stáť vedenie City veľkú čiastku.

Tretím do partie je megahviezda posledného obdobia - Dele Alli. Celým menom Bamidele Jermaine Alli má len 20 rokov a vo svetovom futbale mu už patrí výrazné miesto. Moderný box-to-box záložník je aktuálne predmetom záujmu azda všetkých najväčších klubov na čele s Realom, Barcelonou, Bayernom a Manchestrom City. Guardiola hľadá do tímu mladého a univerzálneho hráča a je ochotný preto urobiť čokoľvek, v tomto prípade by malo ísť o čiastku minimálne 65 miliónov libier.

Trio hviezd z Tottenhamu môže stáť City dokopy viac než 100 miliónov libier.