Main Content

„Chceli ma všetci,“ priznal Franck Ribéry a vysvetlil, prečo odmietol Barcelonu či Real Madrid

pondelok, 3. apríl 2017 14:20 | Autor: Timotej Gašper

„Chceli ma všetci,“ priznal Franck Ribéry a vysvetlil, prečo odmietol Barcelonu či Real Madrid
„Chceli ma všetci,“ priznal Franck Ribéry a vysvetlil, prečo odmietol Barcelonu či Real Madrid | zdroj: © TASR

Francúzsky futbalista je už dlhodobo oporou Bayernu Mníchov, no v minulosti bol blízko k odchodu z bavorskej metropoly. V nedávnom rozhovore pre magazín Kicker prezradil, prečo odmietol kluby ako Real Madrid či Barcelona a čo ho viedlo k zotrvaniu v Allianz Aréne.

Franck Ribéry prišiel do Bayernu v roku 2007 z 25 miliónov eur. Dravý krídelník sa v Allianz Arene rýchlo udomácnil a začal si podmaňovať celú Bundesligu. Len dva roky po príchode do Bayernu hrával vo forme, ktorá ho zaradila na úzky zoznam kandidátov na Zlatú loptu. Interes o jeho služby zo strany ďalších veľkoklubov bol vtedy najväčší.

„Vtedy ma chceli všetci,“ opisuje situáciu z rokov 2008 až 2009. Dnes už 33-ročný Franck mal v tej dobe 24 resp. 25 rokov a pre záujemcov tak bol veľkým prísľubom do budúcna.

„Uvažoval som o odchode, veď ma kontaktovali kluby ako Real, Barcelona, Inter, AC Miláno, Juventus, Chelsea, Manchester United a ďalšie,“ priznal.

Odchod z Mníchova ale na plnej čiare zamietol prezident klubu Karl-Heinz Rummenigge, ktorý k tomu povedal: „Dostávali sme veľmi zaujímavé ponuky od rôznych klubov, no našou prioritou bolo udržať Francka na každú cenu, vždy bol pre nás veľmi dôležitý!“

Bývalý francúzsky reprezentant svoje zotrvanie nikdy neľutoval, keďže v Mníchove vyhral všetky najcennejšie trofeje. „Dnes sa chcem poďakovať pánovi Rummeniggemu za to, že vždy sa so mnou dôverne rozprával a presvedčil ma ostať v Bayerne. Vyhrali sme mnoho cenných trofejí a klubu sa dlhodobo darí, čo ma nesmierne teší. V Mníchove sa páči aj mojej rodine, čo je koniec koncov najdôležitejšie.“

Franck Ríbéry odohral v drese Bayernu dovedna 344 zápasov, v ktorých sa podieľal až na 178 góloch.