Main Content

Čakajú Jágra posledné 3 zápasy v NHL? Česká legenda to tak nevidí

utorok, 4. apríl 2017 13:27 | Autor: Dávid Lech

Čakajú Jágra posledné 3 zápasy v NHL? Česká legenda to tak nevidí
Čakajú Jágra posledné 3 zápasy v NHL? Česká legenda to tak nevidí | zdroj: © TASR

V zámorí sa špekuluje, či na Jaromíra Jágra čakajú posledné 3 zápasy v jeho profiligovej kariére. Česká legenda sa preto otvorene vyjadrila k svojej hokejovej budúcnosti.

Florida Panthers je definitívne mimo bojov o play-off a do konca základnej časti odohrá už len tri stretnutia. V zámorí sa špekuluje, že práve tieto tri duely môžu byť posledné v NHL pre 45-ročného českého krídelníka Jaromíra Jágra. Rodák z Kladna sa v prvom rade sústredí na záver sezóny: „Najskôr musím dokončiť sezónu,“ povedal po dnešnej prehre Floridy s Montrealom Canadiens v pomere 1:4. „Keď sa však na to pozriem, som pripravený hrať aj v budúcnosti,“ ohlásil svoje plány do ďalšej sezóny.

Stále milujem túto hru. Každým dňom chcem byť lepší. Za posledných 20 rokov, ktoré hrám hokej, sa nič nezmenilo. Stále mám v sebe „drajv.“ Verím tomu, že môžem byť ešte lepší. Najdôležitejšie je, že milujem túto hru, takže uvidíme, čo sa stane,“ otvorene povedal pre oficiálnu stránku najlepšej hokejovej ligy sveta nhl.com.

Spokojnosť s Jágrovými výkonmi vládne aj vo Floride Panthers, kde v aktuálnej sezóne pozbieral 43 bodov (16+27) v 79 stretnutiach. Floridskému celku sa ale oproti vlaňajšiemu ročníku nepodarilo postúpiť do play-off. Tréner Tom Rowe sa vyjadril na adresu českej legendy pochvalne: „Je veľmi dobrý. Stále je produktívny,“. Jeho názor však v tíme „panterov“ už nemá veľkú váhu. Po sezóne ho totiž pri kormidle floridského celku nahradí nový lodivod.

Druhý najproduktívnejší útočník histórie NHL s 1911 kanadskými bodmi je v aktuálnom pôsobisku spokojný. „Milujem to tu, každú jednu minútu. Organizácia (Floridy pozn.red) je pre mňa veľmi dobrá. Dali mi šancu. Získali ma prostredníctvom výmeny. Dali mi skvelú príležitosť. To sa mi páči. Hrám s veľmi dobrými a talentovanými hráčmi. Milujem to. Milujem to tu a nič sa nezmenilo,“ ospevuje svoje pôsobisko Jágr, ktorý sa v tíme stal mentorom veľkých ofenzívnych talentov Jonathana Huberdeaua, Aleksandra Barkova a Jonathana Marchessaulta, ktorí pod vedením českého hokejistu výkonnostne i herne výrazne napredujú.

Rozhodnutie Jágra pokračovať v kariére v NHL nezmenila ani neúspešná sezóna jeho tímu. „Nezáleží na tom či sme prehrali a nepostúpili do play-off. Nič sa nemení. Som jedným z tých, ktorí to zavinili,“ uzatvára svoje rozprávanie a výrazne tak naznačuje, že hodlá pokračovať v kariére na Floride. Ďalší ťah je teraz na rade vedenia klubu, s ktorým sa Jágr vlani dohodol len na ročnej zmluve, ktorú každoročne podpisuje už šesť rokov.