Main Content

Keď nestačí ani hetrik: Celtic zabudol svojho hrdinu na štadióne

streda, 5. apríl 2017 10:10 | Autor: Jakub Vaverka

Keď nestačí ani hetrik: Celtic zabudol svojho hrdinu na štadióne
Keď nestačí ani hetrik: Celtic zabudol svojho hrdinu na štadióne | zdroj: © TASR

Celtic Glasgow si cez víkend triumfom nad Hearts zabezpečil šiesty škótsky titul v rade. Tím Brendana Rodgersa ovládol škótsku Premier League vyše mesiac pred koncom súťaže. Jedným z hrdinov zeleno-bielych je útočník Scott Sinclair.

Scott Sinclair, ktorý sa v minulosti márne snažil presadiť napríklad v Manchestri City, našiel v Celticu stratenú formu. K víkendovej výhre 5:0 prispel troma presnými zásahmi a v aktuálnom ročníku je jednou z hlavných hviezd Katolíkov. Potvrdzujú to aj fanúšikovia, používateľ Seán Markus Clifford na svojom profile na Twitteri jasne vystihol, akej popularite sa Sinclair teší. „Scott Sinclair pre mňa znamená viac, ako moja vlastná rodina.“

Portál Sports Joe však priniesol zaujímavý príbeh z víkendu, na ktorom jasne badať, že ani hviezdny status nie je všetko. Tímový autobus Celticu zahájil svoj odchod z dejiska zápasu, avšak posádka nebola kompletná. Chýbal práve ospevovaný Sinclair. Po niekoľkých minútach sa úspešný strelec spojil so spoluhráčmi a autobus sa poňho s miernym oneskorením vrátil.

Scott Sinclair v prebiehajúcom ročníku skóroval v drese zeleno-bielych 19 presných zásahov, najviac zo všetkých hráčov. „Znamená to pre mňa naozaj veľa, po tom všetkom, čím som si prešiel za posledné roky. Nevedel som, kam moja kariéra smeruje. Zostúpil som s Aston Villou a nevedel som, kam mám ísť,“ začal Angličan prehovor o ťažkom období. „Bola to časť mojej kariéry, kedy som bol frustrovaný a nedokázal som pomáhať tímu. Veci sa však zmenili. Očividne, musíte veriť. Prestup do Celticu vyšiel. Hlavné pre mňa bolo, že som si mohol opäť užívať futbal,“ zakončil.