Main Content

Sekera ospevovaný žurnalistom z Edmontonu. Redaktor sa kvôli tomu „háda'' s fanúšikmi

streda, 5. apríl 2017 14:50 | Autor: Dávid Lech

Sekera ospevovaný žurnalistom z Edmontonu. Redaktor sa kvôli tomu „háda'' s fanúšikmi
Sekera ospevovaný žurnalistom z Edmontonu. Redaktor sa kvôli tomu „háda'' s fanúšikmi | zdroj: © TASR

Renomovaný novinár z Edmontonu ospevuje výkony Andreja Sekeru. Kvôli Slovákovi sa neváhal postaviť do opozície voči fanúšikom Oilers, ktorí majú podľa neho mylný názor na hru bojnického rodáka.

Len nedávno sa na sociálnej sieti Twitter objavilo hlasovanie o najlepšieho obrancu Edmontonu Oilers v aktuálnej sezóne, ktorého mali vybrať samotní fanúšikovia kanadského tímu. Na prvom mieste sa s 36% umiestnil Adam Larsson, o jedno percento menej získal Oscar Klefbom a tretí skončil Andrej Sekera s 27% hlasov.

Výsledok tejto ankety poriadne prekvapil Davida Staplesa, redaktora Edmonton Journal, ktorý robí pravidelne zoznam najlepších hráčov Edmontonu v jednotlivých mesiacoch. Drvivú väčšinu článku venoval spomínanej ankete, pri ktorej obhajoval výkony Andreja Sekeru. Hokejoví priaznivci z Alberty si o ňom myslia, že je tretím najlepším bekom tímu, Staples si ale skalopevne myslí niečo iné.

Najlepším brankárom celku je nepochybne Cam Talbot, centrom Connor McDavid a krídelníkom Leon Draisaitl. Kým pri týchto troch šlo o azda jednoznačnú voľbu, pri obrancoch vznikla veľká diskusia. Redaktor si však o tom myslí svoje: „Niektorí ľudia budú tvrdiť, že najlepším obrancom tejto sezóny v našom tíme je Adam Larsson alebo neskúsený Oscar Klefbom, no ja vyberám Sekeru. Aby som bol úprimný, nemyslím si, že by to malo byť nejaké tesné rozhodovanie. Sekera čelil vždy najlepším hráčom súpera a bol lepší v defenzíve a taktiež bol spomedzi obrancov Oilers najsilnejší na puku,“ píše pre edmontonjournal.com.

Nie, nemá síce strelu ako Klefbom, no taktiež ani tak často nedáva priestor súperom a nečíta tak slabo hru v obrannom pásme ako stále učiaci sa Klefbom. A nie, Sekera neničí súperov tvrdou hrou ako Larsson, no je rovnako efektívny pri odstavení útočníkov, ak náhodou nie je ešte lepší,“ vychvaľuje 30-ročného beka, ktorý v aktuálnej sezóne odohral 76 stretnutí, pozbieral 35 kanadských bodov za bilanciu 8+27 a na konto si pripísal 11 „plusiek.“

Za mesiac marec bol zaradený na štvrté miesto vo výkonnosti všetkých hráčov. Umiestnili sa pred ním len Connor McDavid, Leon Draisaitl a Cam Talbot. „V Marci bol Sekera našou vežou na modrej čiare, efektívne robil svoju prácu zápas čo zápas, čo sa odráža na jeho napredovaní v rebríčku. Vo februári mal menší herný výpadok, no teraz znovu spláca generálnemu manažérovi Petrovi Chiarellimu všetky peniaze, ktoré do neho investoval,“ nevie si vynachváliť prínos slovenského hokejistu pre kanadský celok, ktorý si ho upísal do leta 2021.