Main Content

Ďalšia zmena programu vo Fortuna lige, tieto tri kluby budú zvýhodnené!

streda, 5. apríl 2017 11:59 | Autor: Filip Chudý

Ďalšia zmena programu vo Fortuna lige, tieto tri kluby budú zvýhodnené!
Ďalšia zmena programu vo Fortuna lige, tieto tri kluby budú zvýhodnené! | zdroj: © TASR

Tento ročník našej najvyššej súťaže najviac negatívne ovplyvnila myjavská kauza, ktorá „zachránila“ v súťaži viacero klubov. No a najnovšie budú zvýhodnené oproti ostatným tieto tri kluby. Ako?

Tento ročník Fortuna ligy je poznačený mnohými situáciami, ktoré narúšali pokojný priebeh súťaže. Nad všetkým vyčnieva myjavská kauza, no chod súťaže ovplyvnili aj rôzne prekladania stretnutí a výmeny dejísk domácich duelov, kvôli čomu sa termínový kalendár výrazne menil, pričom zmeny ešte neskončili. A tá najnovšia opäť zasiahne regulárnosť tohto ročníka, keďže budú zvýhodnené tri kluby, ktoré odohrajú o jeden domáci zápas viac, ako pôvodne mali. Všetci mali síce hrať v závere súťaže s Michalovcami vonku, ale nakoniec budú hrať doma, keďže Michalovčania zatiaľ nezrealizovali potrebnú rekonštrukciu svojho ihriska.

„Predstavitelia MFK Zemplín Michalovce sa zaviazali, že práce dokončia do začiatku jarnej časti aktuálneho súťažného ročníka. Štadión v Michalovciach napriek tomu ešte stále nespĺňa kritériá pre organizáciu zápasov najvyššej slovenskej súťaže. V spolupráci so zástupcami klubu sme hľadali najlepšie možné riešenie. Prezídium Únie ligových klubov (ÚLK) napokon schválilo, že Zemplínčania odohrajú zvyšné domáce stretnutia v tejto sezóne u súperov, pričom budú v oficiálnom zápise vedení ako domáce mužstvo,“ povedal pre oficiálnu stránku súťaže výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.

Týka sa to zápasov s Dunajskou Stredou v 28. kole, so Žilinou v 30. kole a so Slovanom v záverečnom 33. kole. Dunajská Streda tak odohrá proti Michalovciam dva domáce zápasy namiesto plánovaného jedného, Žilina je na tom rovnako. Slovan mal s Michalovcami hrať v tejto sezóne podľa vyžrebovania dva zápasy v Bratislave, ale takto budú až tri. Predchádzajúce jarné „domáce“ zápasy hrali pritom Michalovce na neutrálnych pôdach, keď Trnavu privítali v Poprade a Ružomberok v Žiline, kde sa zrodila historicky najnižšia návšteva našej ligy (150 divákov).

Prvé semifinále Slovenského pohára Michalovce – Slovan sa hralo v utorok na východe preto, že Slovenský futbalový zväz, ktorý túto súťaž riadi, nevyžaduje vyhrievanie trávnika na odohranie zápasov, ako to požaduje ÚLK, ktorá riadi Fortuna ligu.