Main Content

Na zápas Dunajská Streda – Slovan kúpili v zahraničí televízne práva!

streda, 5. apríl 2017 12:28 | Autor: Filip Chudý

Na zápas Dunajská Streda – Slovan kúpili v zahraničí televízne práva!
Na zápas Dunajská Streda – Slovan kúpili v zahraničí televízne práva! | zdroj: © TASR

Hoci je u nás bežné, že slovenské televízne stanice vysielajú zápasy cudzích líg, teraz sa môžeme tešiť z toho, že to bude aj naopak. Kde budú môcť na obrazovkách sledovať veľký šláger našej ligy!

Najvyššia slovenská súťaž napriek viacerým svojim nedostatkom je lákavá aj pre zahraničie. Dôkazom je to, že zahraničná televízna spoločnosť prejavila záujem o zakúpenie signálu na vysielanie priameho prenosu zápasu Fortuna ligy. Konkrétne sa jedná o víkendový šláger 26. kola, v ktorom Dunajská Streda hostí Slovan, ktorý bude vysielať aj maďarský kanál M4 Sport, čo ten potvrdil aj na svojej oficiálnej stránke.

„Stretnutie futbalovej Fortuna ligy budú môcť v priamom televíznom prenose po dvojročnej prestávke opäť sledovať aj diváci v zahraničí. Vypredaný šláger 26. kola vrcholiacej sezóny našej ligy DAC Dunajská Streda – Slovan Bratislava odvysiela na Slovensku RTVS na Dvojke. O prestížny duel, ktorý sa hrá v sobotu 8. apríla o 15:30, prejavila záujem aj maďarská televízia M4 Sport,“ píše sa na oficiálnej stránke našej súťaže.

Spomínaný súboj bol už mesiac pred úvodným výkopom vypredaný, preto jedinou formou, ako si ho fanúšikovia bez vstupenky môžu pozrieť, je televízna obrazovka. Takúto možnosť teda nebudú mať len slovenskí televízni diváci, ale aj tí maďarskí. „Sme veľmi radi, že Fortuna liga je atraktívna aj pre futbalových fanúšikov v okolitých krajinách. Veríme, že tento zápas bude dobrou reklamou pre slovenský ligový futbal. Oceňujeme rýchle rokovanie medzi vysielateľom a naším marketingovým partnerom U! Sports Slovakia,“ povedal pre stránku súťaže prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák.