Main Content

Jeden z najlepších legionárov histórie našej ligy sa opäť upísal Slovanu!

štvrtok, 6. apríl 2017 12:56 | Autor: Filip Chudý

Jeden z najlepších legionárov histórie našej ligy sa opäť upísal Slovanu!
Jeden z najlepších legionárov histórie našej ligy sa opäť upísal Slovanu! | zdroj: skslovan.com

Vedenie Slovana Bratislava získalo do klubu jednu zo svojich legiend a zrejme historicky najlepšieho cudzinca, aký po našich trávnikoch behal.

Doteraz jeden z najlepších, ak nie vôbec najlepší legionár histórie našej najvyššej súťaže Argentínčan Fabio Nigro, sa opäť upísal Slovanu Bratislava, keď sa stal skautom klubu pre oblasť Južnej Ameriky, primárne Argentíny. Dnes 51-ročný rodák z Buenos Aires je odchovancom River Plate, hrával tiež v mládežníckych výberoch Argentíny a v Európe ho angažovalo aj Lazio Rím. Pre Slovan ho vo Francúzsku objavil Anton Ondruš a s belasými získal tri tituly.

Zmluva medzi Nigrom a Slovanom bola podpísaná vo štvrtok počas jeho návštevy Slovenska. „S Fabiom Nigrom sme sa dohodli na spolupráci. Myslíme si, že nám môže pomôcť a s Fabiovou pomocou by sme mohli do Slovana priniesť dobré talenty. Je to návrat Fabia do Slovana po dvadsiatich rokoch a všetci sa z toho tešíme. Veríme, že so svojím srdiečkom nám v oblasti skautingu pomôže a bude dôležitou súčasťou klubu aj do budúcna,“ vyhlásil pre klubovú stránku viceprezident Slovana Ivan Kmotrík ml.

Ako uvádza skslovan.com, na tvári Fabia Nigra sa po podpise jeho druhej zmluvy so Slovanom v živote objavili slzy dojatia. V roku 1993 podpisoval zmluvu ako hráč, teraz spečatil dohodu o spolupráci v oblasti skautingu. „Som veľmi šťastný, je to pre mňa emotívny okamih. Priznám sa, že ponuka od vedenia Slovana ma príjemne prekvapila a veľmi rád som ju prijal. Verím, že spolupráca bude úspešná a budeme ju aj ďalej rozvíjať. Pre Slovan budem vyhľadávať hráčov v Južnej Amerike a hlavne v Argentíne, poznám miestnych futbalistov a myslím si, že môžem nájsť vhodné typy. V klube ma fantasticky prijali, je to krásny návrat domov a cítim sa tu veľmi dobre. Slovan a Bratislava sú mojím domovom,“ vyjadril sa pre web Slovana Fabio Nigro.